İllegal Yollarla Türkiye’ye Gelen Suriyeliler Ortada Kaldı

Suriye’deki iç savaştan kaçarak illegal yollarla Türkiye’ye gelen 50’ye yakın Suriyeli, giriş kayıtları yapılmadığı için...

Suriye’deki iç savaştan kaçarak illegal yollarla Türkiye’ye gelen 50’ye yakın Suriyeli, giriş kayıtları yapılmadığı için kamplara alınmayınca, camide konaklıyor.

Suriye’nin İdlip kentinden kaçarak Hatay’ın Yayladağı ilçesi yakınlarından Türkiye’ye illegal yollarla gelen 50’ye yakın Suriyeli, kiraladıkları minibüs ile Adıyaman’da bulunan mülteci kampına gitti. Burada Türkiye’ye giriş kayıtları yapılmadığı için kampa alınmayan Suriyeliler, tekrar Hatay’a dönmek için yola çıktı. Gaziantep’in İslahiye ilçesine gelen Suriyeliler, minibüs şoförlerinin Suriyelilerden yol ücretlerini istediklerini, ancak verecek paralarının olmadığını için kendilerini İslahiye Küçük Sanayi Sitesi Camisi'nin avlusuna bıraktı. Suriyeli sığınmacıların bir bölümü İslahiye’deki çadır kent önünde sabahladıkları, bir kısmının da cami içinde geceyi geçirdiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

İslahiyeli iş adamlarından Hasan Polat, “Eğer kampta yer yoksa, benim iş yerimde 50’ye yakın Suriyeli kardeşlerimizi barınmasında sıkıntı yok” dedi.

Suriyeli sığınmacılar, tüm Türk halkına ve Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine, kendilerine gösterdikleri sıcak ilgiden ötürü teşekkür ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: