İller Bankası Arsasında Yapılacak Hasılat Paylaşımı Konusu Anlatıldı

Elazığ'da İller Bankası'na ait arsa üzerine hasılat paylaşımı yöntemiyle yapılacak ihale öncesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı....

Elazığ'da İller Bankası'na ait arsa üzerine hasılat paylaşımı yöntemiyle yapılacak ihale öncesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Muammer Erol, İller Bankası Bölge Müdürü Selahattin Özsoy, TSO Başkanı Ali Şekerdağ ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İller Bankası Bölge Müdürü Selahattin Özsoy, Elazığ’da şimdiye kadar bu denli hasılat paylaşımı yöntemiyle ihale yapılmadığını ve bu ilk defa uygulanacak olan yöntemin önemli olduğunu belirtti.

İller Bankası Kaynak Geliştirme Dairesi Uzmanı Elif Selda Gürses ise yapılacak işin ülke genelinde uygulanan kentsel tasarım sürecine bir katkı olduğunu vurguladı. Gürses, “ İller Bankası yapılacak olan ihale ile önemli bir kaynak oluşturulacak. Hâsılat paylaşımı yöntemi büyük şehirlerde yapılan bir işlemdi. Fakat bu uygulamayı Elazığ’da da devreye sokacağız. İhale ile İller Bankası'na ait olan ve üzerinde halen idare lojmanlarının bulunduğu arsa ifraz edilerek ikiye bölünecek. Arsanın bir kısmına yeni idare binası yapılacak. Kalan kısmı ile de yatırım amacıyla yüklenicinin tercihine bırakılacak. Arsa imar açısından her türlü yapılaşma iznine müsait.” dedi.

Reklam
Reklam

İller Bankası Kaynak Geliştirme Dairesi Uzmanı Sefa Boyar da, hâsılat paylaşımı yöntemiyle beraber yapılacak ihalenin teknik şartnamesinde yer alan noktalar, paylaşım usülleri, istenen teminat ve evraklar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: