İller Bankası’na borçlanarak alınan 17 kamyon ilçelere gönderildi

Samsun İl Genel Meclisi’nin, İl Özel İdaresi’nin talebini karara bağlaması ardından, İller Bankası’na borçlanma karşılığında...

Samsun İl Genel Meclisi’nin, İl Özel İdaresi’nin talebini karara bağlaması ardından, İller Bankası’na borçlanma karşılığında Devlet Malzeme Ofisi’nden temin edilen 17 damperli kamyon ilçelere dağıtıldı. İlçelerin kırsal kesimde altyapı hizmetlerinin hızlı ve verimli yürütülmesini sağlayacak kamyonları, Vali Aksoy test etti.

Samsun Valiliği İl Özel İdaresi’nin bahçesinde düzenlenen iş kamyonlarının devir teslim törenine; Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, meclis üyeleri ile kurum çalışanları ve şoförler katıldı.
Törende, daha önce de iş makineleri aldıklarını hatırlatan Vali Aksoy, kamyonların altyapı çalışmalarına önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
Her ilçeye bir kamyon dağıtacaklarını ifade eden Vali Hüseyin Aksoy, “Samsun’da KÖYDES çerçevesinde, asfalttan ilçe suyuna, köprülerden tarımsal sulamaya kadar birçok konuda önemli hizmetler gerçekleştiriliyor. 2011 yılında kırsal alandaki insanların sağlıklı içme suyuna kavuşması için önemli hedefler koyduk. Bunun için KÖYDES ödeneğimizin yaklaşık 8 milyonluk kısmını içme suyuna ayırdık. Çalışmalara da başladık. Hedefimiz, Samsun kırsalının bütün sorunlarının tamamlanmasıdır. Kamyonlar da hedeflerimize ulaşmada hız, verim, tasarruf gibi çok önemli avantajlar sağlayacak.” dedi.
İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt ise araçların Meclis kararıyla borçlanarak alındığının altını çizdi. Araçların alımıyla ilgili bazı dedikoduların kulağına geldiğini ve çok üzüldüğünü vurgulayan Karakurt, konuya da açıklık getirdi. Karakurt, şunları söyledi:
“Araçların alınışı ile ilgili birçok söylenti duyduk. Ancak bunlar doğru değil. Meclisimizin karar sonrası idaremiz araçları tamamen Devlet Malzeme Ofisi’nden temin etmiştir. Yani piyasa ile hiçbir alış veriş söz konusu değildir. Bu anlamda hepimiz huzurluyuz. Bir takım dedikodular bizlerin dışında ve bizleri etkileyemeyecek durumdadır. Seçilmiş meclis üyeleri, halkın gözü önünde olduğumuz için çok dikkatli ve bilinçli hareket etmek zorundayız. Bundan da müsterihiz. Kamyonlarımız ilçelerimize hayırlı olsun.”
Konuşmalar sonrasında, Vali Aksoy ile beraberindeki bürokratlar, kamyonların teslim kurdelesini keserek anahtarlarını şoförlere verdi. Şoför koltuğuna oturarak kamyonları çalıştıran Vali Aksoy, hayırlı olsun dileklerini yineledi. 17 kamyon alımıyla birlikte İl Özel İdaresi’nin 295 olan makine parkı sayısı da 317’ye yükseldi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz