"İlmihal Yarışması"na Görme Engelliler De Katılabilecek

Afyonkarahisar Ahlak, Kültür ve Çevre (AKÇEVRE) Derneği'nin destek verdiği ve Türkiye'de merkezi sınav sistemi ile aynı gün ve aynı saatte

Afyonkarahisar Ahlak, Kültür ve Çevre (AKÇEVRE) Derneği'nin destek verdiği ve Türkiye'de merkezi sınav sistemi ile aynı gün ve aynı saatte yapılacak İlmihal Yarışması'na görme engellilerin de katılabileceği bildirildi.

AKÇEVRE Derneği yetkilileri yaptığı yazılı açıklamada, ilmihal okuma yarışması kapsamında gelen talepler doğrultusunda görme engellileri de sınava dahil ettiklerini belirtti.

Engelliler için sınavda kabartmalı kitapçık verileceği ifade edilen açıklama şöyle:

"Çevremizde görme engelli kardeşlerimiz varsa lütfen yarışmaya teşvik edelim. Amacımız daha çok istekli insana ulaşıp temel İslami bilgilerin öğrenilmesidir. Yarışmaya katılan katılmayan herkese kitap vermek gibi bir niyetimiz yok çünkü bu aynı zamanda daha çok ağaç kıyımı, çevreye daha çok zarar demektir. Gönlümüz buna razı değil. Ayrıca herkese kitap verip kitabı okutamadıktan sonra onun da bir anlamı olmaz. Bu yüzden sayıya takılmadan kaliteli bir kitap okuma yarışması peşindeyiz."

Reklam
Reklam

Başvuruların 12 Nisan'da sona ereceği yarışmanın, Ömer Nasuhi Bilmen'in Büyük İslam İlmihali adlı kitabından yapılacağı ve 18 Mayıs günü Türkiye'de aynı anda 100 sorulu test şeklinde gerçekleştirileceği açıklandı.

Yarışma sonucunda hem Türkiye hem de il bazında dereceye girenlere ödül verileceği kaydedildi.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin www.ufkayolculuk.com adresindeki başvuru kayıt formundan "Görme Engelliyim" seçeneğini işaretleyerek başvuru yapılabilecekleri belirtildi.

Muhabir: Canan Tükelay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: