İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı 1.7 Puan Arttı

– İmalat sanayinde kapasite kullanımının bir önceki aya göre 1.7 puan arttığı açıklandı.  Merkez Bankası’nın İmalat sanayi kapasite kullanımını belirlemek için

– İmalat sanayinde kapasite kullanımının bir önceki aya göre 1.7 puan arttığı açıklandı.

Merkez Bankası’nın İmalat sanayi kapasite kullanımını belirlemek için nisan ayında 2 bin 544 işyerine gönderdiği ve 2 bin 54 katılımcıdan gelen yanıtlarla oluşturduğu “İktisadi Yönelim Anketi” sonuçları açıklandı.

Yanıtların toplulaştırılmasıyla elde edilen sonuçlara göre 2017 yılı Nisan ayında imalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, bir önceki aya göre 1.7 puan artarak yüzde 78.4'e yükseldi.

İmalat sanayi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı bir önceki aya göre 0.9 puan artarak yüzde 78.8'e çıktı.

Reklam
Reklam

Anket sonuçlarına göre, Nisan'da tüm mal gruplarında kapasite kullanımlarında artış gözlendi.
(Grafikler)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz