İmam Hatip Liselerinin 62. Yıldönümü Kutlandı

Zonguldak İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ZİMDER) tarafından düzenlenen İmam Hatip Liselerinin 62....

Zonguldak İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ZİMDER) tarafından düzenlenen İmam Hatip Liselerinin 62. yıldönümü kutlama programı yapıldı.

Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendika Salon’unda, ZİMDER tarafından düzenlenen İmam Hatip Liselerinin 62. yıldönümü kutlama programı gerçekleştirildi.

Kutlama programına, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, TTK Genel Müdürü burhan İnan, Önder İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği Genel Başkanı Hüseyin Korkut, Önder İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Fatih Serenli, Önder İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği Batı Karadeniz Bölge Sorunlusu Av. Muhammed Keserci, Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Zonguldak İlçe Başkanı Metin Karaduman, MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar, Saadet Partisi Zonguldak İlçe Başkanı Yusuf Çetin, İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Cansız ve davetliler katıldı.

Reklam
Reklam

Programda, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Soğuksu Cami Hocası Tevfik Berber tarafından Kuranı Kerim okundu. Daha sonra ZİMDER Başkanı Hüdaverdi Şen yaptığı konuşmada, “Derneğimiz 23 yıl önce kurulmuş olup günümüze kadar faaliyetlerine devam etmektedir. Şehrimizin sosyal ve kültürel manada katkı vermeye çalışan derneğimiz gezi, piknik, kan bağışı gibi organizasyonlar gelenekleştirerek kesintisiz devam etmektedir. İlimiz merkez İmam Hatip Lisesi mezun sayımız 6 bini, il genelindeki İmam Hatip Lisesi mezun sayımız 10 bini geçmiştir. Dernek olarak böylesi büyük bir kitleyi örgütlemek, birbiriyle kaynaştırmak, okullarımızla olan bağını kuvvetlendirmek temel hedeflerimizden olup, şuana kadar yaptığımız çalışmalarla bu hedeflerimize ulaşmayı başarmış durumdayız. Bu manada çalışmalarımıza artan bir tempoyla devam edecektir. Biz İmam Hatipliler dinimiz, vatanımız, milletimiz ve devletimiz için her türlü fedakarlığa hazırız. Ülkesini, bayrağını çok seven, ilerici, katılımcı, çağdaş, özgürlükçü ülkenin dört bir yanında bulunan sevgi dolu milletin evlatlarıyız” dedi.

Reklam
Reklam

Ardından programa katılımlarından dolayı, Önder İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği Genel Başkanı Hüseyin Korkut, Önder İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Fatih Serenli, Önder İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği Batı Karadeniz Bölge Sorunlusu Av. Muhammed Keserci’ye Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız tarafından Madenci Heykeli verildi.

Daha sonra konuşma yapan Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, “İmam Hatip ve İmam Hatipliler mukaddes ülkeye hamal olmuş insanlar. Sonuçta onlar için Allah rızasından başka kazançları da yok. Dolayısıyla belki de büyük kazancı olur. Bu yolda Cenabı Hak yar ve yardımcıları olsun. Kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

Ardından konuşma yapan Önder İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği Genel Başkanı Hüseyin Korkut ise “Kuruluşunun 62. yıl dolayısıyla bu güzel ortamda beraber olmamıza vesile olan İmam Hatip Liselerimizin kuruluş hikayesini ilk İmam Hatip Okulu olan İstanbul İmam Hatip Okulu’nun değerli Müdürü Hocamız merhum Celaleddin Ökten hayatı ve mücadelesi üzerinden izleyeceğiz. Başta çocukları olmak üzere o döneme şahitlik eden ve o süreci hocamızla beraber yaşayan kıymetli büyüklerimizi bu belgesel filmde izleyeceğiz. Yeniden geçmişe gidip aslında o günlerden bugünlere bu seçkin topluluğun, milletimizin bu misyona nasıl sahip çıktığını, bu mücadeleyi nasıl o günlerden bugünlere taşıdığını görmüş olacağız. Başta ilk İmam Hatip Okulu Kurucu Müdürü merhum Celaleddin Hocamızı, o gün bu güzel müesseselere omuz vermiş, katkı sağlamış, mücadele etmiş tüm geçmişlerimizin, hocalarımızın, büyüklerimizin rahmetle anıyorum. Hala hayatını devam ettiren yanımızda olan değerli kıymetli büyüklerimize sağlık, afet diliyorum. O günden bugüne bu müessesede destek olmuş, omuz vermiş, bütün imkanları seferber ederek sahip çıkmış herkese gönülden şükranlarımı sunuyorum. Celalettin Hocamızın ifadesiyle, aslında Osmanlı son dönemden itibaren cumhuriyet yılları ve 1950 yılına kadar dini eğitim öğretimdeki zayıflamayı yeniden ayağa kadar ve bu milletin ihtiyacına cevap verebilecek, öncülük edecek, imamlık yapacak, rehberlik yapacak neslin yetişmesine gayret eden, sahip çıkan bu tarihi misyonu mücadeleleriyle süsleyen bu geçmişi en güzel şekilde anlamak, kuşanmak ve geleceğe taşımak için burada bulunduğumuzu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından, İmam Hatip Liselerinin Kurucusu Celaleddin Ökten’in hayatının belgeseli ve “Meçhul Kahramanlar” konulu slayt gösterisi yapıldı. Daha sonra, Önder İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği Genel Başkanı Hüseyin Korkut, Önder İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Fatih Serenli’ye Devrek bastonu hediye edilirken, Hüseyin Şeker, Yaşar Keserci ve İbrahim Cansız’a plaket verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: