İmam Hatip Mezunları Bir Araya Geldi

İmam Hatip Liseleri mezunları ve mensupları Haliliye İmam Hatip Lisesinde buluştu.Şanlıurfa İmam Hatip Liseleri Mezunları...

İmam Hatip Liseleri mezunları ve mensupları Haliliye İmam Hatip Lisesinde buluştu.

Şanlıurfa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ŞANİMDER) tarafından her yıl düzenlenen İmam Hatip Mezunları ve Mensupları İle Buluşmanın üçüncüsüne Milletvekili Mahmut Kaçar, Mehmet Akyürek, Abdülkerim Gök, Vali Celalettin Güvenç, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Müftü İhsan Açık, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Yarımcısı Mahmut Kırıkçı ve İmam Hatip Lisesi mezunları katıldı.

Reklam
Reklam

Burada konuşan Vali Güvenç; “İmam hatiplilerden kimseye zarar gelmez. İmam hatipliler inançlıdır. İnançlı insan çalışkan olur, ferasetli olur, merhametli olur, çalışkan olur” dedi.

Metin İlci ise eğitimin önemine değindi. Müftü İhsan Açık ise "İmam hatipli olmak lazım veya imam hatibi sevmek lazım. Sakın üçüncüsü olmayın" diye konuştu.

Milletvekili Mahmut Kaçar ise bir zamanlar siyasi hayatına malolsada imam hatiplilerin önünü kesen siyasetçiler olduğuna dikkat çekerek, halkın önüne konulan engelleri kaldırdıklarını ifade etti.

ŞANİMDER Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ise Kur’anın ilk emri olan (ikra) ayetini okuyarak eğitimin önemine dikkat çekti. Kırıkçı; İmam Hatip nesli olarak yıkıcı değil yapıcı olmak zorunda olduklarını belirterek şunları söyledi: "Fidanlarımızı ekeceğiz. Günü geldiğinde çiçeklerin açmasını kimse engelleyemez”

Kırıkçı; bir milletin maddi manevi gelişerek ve büyüyerek idamesini sürdürebilmesi için o toplumun aydınlanma sürecini aksatmadan devam ettirme zorunluluğu olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu aydınlanma sürecinin çekirdeğini oluşturan unsur hepimizin bildiği gibi eğitimdir. Biz, ŞANİMDER olarak bu sebeple eğitim faaliyetlerimizin merkezine insanı ve eğitimi koyduk. Son yıllarda bazı ideolojik dayatmalarla, materyalist batı rüzgarına kaptırılan gençliğimiz; inancından, kimliğinden, ahlaki değerlerinden ve sorumluluk bilincinden oldukça uzaklaştırılmıştır. Bu, popüler batı kültürünün bize sipariş ettiği bir gençlik modelidir. Dünyevileşen bu gençliği tekrar manevi kimliğiyle buluşturmak ve ona kulluk bilincini, ümmet bilincini, kuran bilincini, tarih bilincini, kültür bilincini ve sorumluluk bilincini vermek bizim en önemli ve en öncelikli görevimizdir. İşte burada görev bize düşüyor. Yani imam hatip nesline düşüyor. Asım'ın nesline düşüyor!”

Reklam
Reklam

BİRİLERİNİN GEÇMİŞE OLAN ÖZLEMİ DEPREŞMİŞ

Protesto eylemlerine değinen Kırıkçı; son günlerde ülkenin üzerine karabasanların çöktüğünü izlediklerini söyledi. Bunların birilerinin eski alışkanlıklarına dönme özlemi olduğunu anlatan Kırıkçı, sözlerine şöyle devam etti: "Ve çıkıp medyada şunu söylüyorlar herkesin yaşam tarzına saygı gösterilmeliymiş. Evet biz bunu yıllardır söylüyoruz. Ancak, başkalarının sınırı ihlal edilmediği müddetçe kabul edilebilir. Peki soruyorum. Okul kapılarında başörtüsünden dolayı geri çevrilirken kız kardeşlerimiz. Bizim yaşam tarzımıza neden saygı göstermediniz. Kur'an eğitimi önüne konan yaş sınırı engeli başkalarının yaşam hakkına saygısızlık değil midir. İmam hatip okullarını katsayı sorunuyla karşı karşıya bırakıp fiili olarak kapanmasına sebep olmak bizim eğitim özgürlüğümüze saygısızlık değil miydi. Bunları neden anlatıyorum kardeşlerim, birilerinin geçmişe özlemi depreşmiş.

İşte burada bizim dikkatli ve uyanık olmamız lazım. Çok çalışmamız lazım."

Barış ve kardeşliğin temsilcileri olduklarını belirten Kırıkçı, sözlerini şöyle tamamladı: "Burada herkes üzerine düşen önemli sorumlulukları yerine getirmek zorundadır. Özellikle yarının anneleri olacak bayan kardeşlerime daha çok önemli görev düşmektedir. Çünkü yarınları şekillendirecek olan genç nesilleri yetiştirecek olanlar sizlersiniz”

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından geceye katılanlara etli pilav ve zerde ikram edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: