İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri,huzurevi Sakinlerini Ziyaret Etti

Niğde İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, 'Değerler eğitimi' kapsamında Bor ilçesinde bulunan Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşlıları ziyaret etti.

Niğde İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, 'Değerler eğitimi' kapsamında Bor ilçesinde bulunan Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşlıları ziyaret etti.

Huzurevi sakinleri ile sohbet eden öğrenciler, yaşlılara çeşitli hediyeler verdi. Ziyarette bazı öğrencilerin duygulandıkları, bazılarının ise gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Okul Müdürü Adem Uygur, yaşlılara saygı göstermenin dini bir sorumluluk olduğunu belirterek şunları aktardı:

"Peygamber Efendimizin, 'Küçüklerine merhamet etmeyen, büyüklerine saygı göstermeyen bizden değildir' hadisinden yola çıktık. Yaşlılarımızın elinden tutmanın, onların gönlünü hoş etmenin, ihtiyaçlarını gidermenin hem vicdani hem dini bir sorumluluk olduğunu biliyoruz. İmam Hatip Ortaokulu olarak İslam'ın bizlere emrettiği değerlerimizi, öğrencilerimize sadece anlatarak değil, yaşatarak kazandıran bir okul olmak istiyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimiz ile huzurevinde bulunan yaşlılarımızı ziyaret ettik. Öğrencilerimizin buradaki davranışları hepimizi duygulandırdı. Değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak istiyorsak bu etkinlikleri sık sık yapmamız gerekiyor."

Reklam
Reklam

Öğrenciler, konuşmanın ardından huzurevi ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Muhabir: Murat Kaya

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: