İmam Hatipler Ezanı Güzel Okumak Için Yarıştı

Palandöken Müftülüğü'ne bağlı cami ve Kur'an kurslarında görevli imam- hatip, müezzin ve vaizler ezanı güzel...

Palandöken Müftülüğü'ne bağlı cami ve Kur'an kurslarında görevli imam- hatip, müezzin ve vaizler ezanı güzel okumak için yarıştı.

Erzurum'un Palandöken Müftülüğü hizmet içi eğitim kapsamında kurum personeline yönelik bir ay süreli ezanı güzel okuma ve tasavvuf musikisi eğitimi düzenledi. Bir aylık eğitime müftülüğe bağlı cami ve Kur'an kurslarından 28 personel katıldı. Vaiz, müezzin ve imam hatipler Solakzade Camii'nde öğle namazı öncesinde cemaate ezanı güzel okumak için ter döktü. Ezan yarışmasının ardından aynı görevliler cemaate tasavvuf musikisinden seçme eserler seslendirdi.

Reklam
Reklam

Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aldığı prensip karar doğrultusunda merkezi ezan sisteminden çıkılarak, imamların görevli oldukları camilerden ezanı okuyacaklarını söyledi. Vatandaşlara ezanı daha iyi ve güzel dinletebilmek amacıyla hizmet içi eğitimlere önem verdiklerine işaret eden Baytar, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın aldığı karar doğrultusunda bundan böyle ülke genelinde imamlar, müezzinler ve vaizler görevli oldukları camilerde ezanı kendileri okuyacak. Farklı seda, eda ve güzellikle kendi vaazlarını ve hutbelerini hazırlayıp okuyacaklar. Bu nedenle din görevlilerimiz arasında ezanı güzel okuma yarışması düzenledik. Vatandaşlarımız her vaktin ayrı makamı olan ezanı bu din görevlilerimizin sesinden dinleyerek ruhları huzur bulacak." dedi.

Müftü Baytar, yaz tatili döneminde bütün cami ve Kur'an kurslarında 6 yaş üzerindeki bütün çocuklara Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin verileceği yaz kursları açılacağını belirtti. Baytar, "Müftülük olarak yaz kuran kurslarını başlatıyoruz. Her cami ve Kur'an kursunda 6 yaş üzerindeki bütün çocuklarımıza 2 ay süreli dini eğitim ve Kur'an-ı Kerimi okuma dersi verilecek. Ebeveynlerimizden çocuklarını bu kurslara göndermelerini istiyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Müftü Mustafa Baytar, ilçedeki Kur'an kurslarından mezun olan 720 öğrenci için pazartesi günü Yenişehir AVM Kültür Merkezi Salonu'nda mezuniyet töreni düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: