İmam hatipli öğrenciler ezanı güzel okumak için yarıştı

Varto İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik Kur’an-ı Kerim ve Ezan Okuma Yarışması yapıldı. Yarışmada İlçe...

Varto İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik Kur’an-ı Kerim ve Ezan Okuma Yarışması yapıldı. Yarışmada İlçe Müftüsü Abdulkadir Özkan, Okul Müdürü Sabahattin Yurt, Emekli Vaiz Mustafa Akbal, imam Raşit Ayman ve ilahiyatçı Lütfü Kalkan jüri üyeliğini yaptı.
Yoğun katılımın sağlandığı konferans salonunda düzenlenen yarışmada ilk olarak Kur’an-ı Kerim okuma yarışması yapıldı. Yarışma sonucunda Varto İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Mücahit Adanur birinci oldu. Ezan okuma yarışmasının birinciliğini ise Deniz Ok elde etti. Kur’an-ı Kerim ve ezan okuma yarışmalarında birinci olan öğrencilerin Muş genelinde yapılacak yarışmalarda Varto’yu temsil edeceği belirtildi.
Varto Müftüsü Abdulkadir Aksu, öğrencilere hayran kaldığını söyledi. Aksu, “Her yıl il ve ilçeler arasında Kur'an-ı Kerim ve ezan okuma yarışması yapılıyor. Bu bağlamda her yıl olduğu gibi imam hatip liselerimiz arasında yarışma düzenlendi. Öğrencilerimiz çok güzel bir şekilde yarıştı. Bütün öğrencilerimizden umutluyuz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz