İmam Hatipliler Vakfı Yönetimi Güven Tazeledi

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV), 9. Olağan Genel Kurul toplantısını Konya Merkez İmam Hatip Lisesi'nde...

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV), 9. Olağan Genel Kurul toplantısını Konya Merkez İmam Hatip Lisesi'nde yaptı. Genel Kurulda yapılan seçimde yeniden genel başkanlığa seçilen Abdullah Ecevit Öksüz, ''İmam hatip liseleri ve imam hatip orta okulları, geçmişteki ihtişamlı günlerine geri dönmekle kalmıyor, hem yurt içinde hem de yurt dışında açılan uluslararası imam hatip liseleri ile geçmişten daha ihtişamlı bir hale geliyor.'' dedi.

TİMAV Genel Kurul toplantısına katılan delegelere hitap eden Abdullah Ecevit Öksüz, imam hatipli bir camianın içinde olmaktan ve böyle bir camiaya hizmet etmekten onur duyduğunu ve hayatının her anında bu onuru kendisine yaşatan Allah'a hamd ettiğini söyledi. Bu okullar kurulmadan önce ve kurulduktan sonra dini eğitim alan insanların çok zor zamanlar geçirdiğini hatırlatan Öksüz, daha güzel yarınları tasarlayabilmek adına, hafızaların diri ve sağlam tutulması gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Katsayı adaletsizliğinin giderilmesi ve dünyanın dört bir yanında imam hatip okulları açılması gibi gelişmelerin sevindirici olduğunu ifade eden Öksüz, ''Elde edilen bu kazanımların ülkemizin, milletimizin ve insanlığın hizmetine daha büyük değerler üretebilmesi için bizlere geçmişten daha fazla görev düşüyor. TİMAV olarak yaptığımız çalışmalarda, tüm Türkiye'yi hedef almaya gayret ettik. TİMAV, kuruluşundan bu yana tüm insanlığın barış ve huzuruna destek verecek, insanlar ile inanç değerleri arasındaki engellerin kaldırılmasına vesile olacak, inançlı insanların ise özgürce inançlarının gereğini yaşayabildikleri bir dünyaya kavuşmalarına katkı üretecek bir vizyonla projeler yaptı ve bu projeleri hayata geçirdi.'' şeklinde konuştu.

Kongre sonunda yapılan seçimde başkanlığa yeniden Ecevit Öksüz getirildi. Yönetim kurulunda ise Cem Zorlu, Muhiddin Okumuşlar, Mehmet Erdoğdu, Ali Karapınar, Hıfzı Soydemir, Lokman Koyuncuoğlu, Mehmet Oğul, Ahmet Fatih Özboyacı, Fatih Bezirci, Mehmet Serin, Kemal Ünsaçan, Cemil Erdem ve Rafet Koç yer aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: