İmam Hutbeden Veda Etti

Kütahya’nın Simav ilçesindeki Yeni Garaj Camii'nin 26 yıllık İmam Hatibi Hasan Barış, (55) kendi isteğiyle...

Kütahya’nın Simav ilçesindeki Yeni Garaj Camii'nin 26 yıllık İmam Hatibi Hasan Barış, (55) kendi isteğiyle emekli olduğunu cemaatine Cuma hutbesi sonrasında söyledi ve helallik istedi.

Çok sevdikleri imam hatiplerinin emekli olduğunu hutbeden öğrenen cemaat çok üzüldü. Mesleğinin en verimli çağında kendi isteği ile emekliliğini isteyen Barış'ın meslektaşları ve sevenleri onun için Cuma namazı sonrası aynı anda 800 kişinin ibadet yapabildiği modern cami önünde halka etli pilav ve ayran ikram etti. Meslek yaşamının 26 yılını birlikte geçirdiği cemaati ile gözyaşları içerisinde vedalaşan Barış, “Bu kadar çok sevildiğimi bilmiyordum. Allah herkesten razı olsun. Hakkınızı helal edin” dedi.

Reklam
Reklam

Cami bahçesinde imam hatipleriyle vedalaşan cemaat ise duygusal anlar yaşadı. İki çocuk babası Barış'ın 26 yıllık görev sürecinde camide imam hatipliğin yanı sıra elinden gelen inşaat ustalığı nedeniyle caminin ustalığını da yaptığına vurgu yapan cemaatten Dursun Ünal, “Hocamızı çok seviyorduk. Kendi isteğiyle emekli olması bizim için sürpriz oldu. Beklemiyorduk” dedi. Cemaatten, İsmail Karagöz, “Camimizin imam hatibi Hasan Hocamız ilçede takdir edilen bir din görevlisiydi. Yapacak bir şey yok. Üzgünüz” derken, Ferdi Akdeniz ise, “Camimizin sevimli ve sempatim imam hatibi Hasan hocamızın yeri zor doldurulur. Ayrılmasına üzüldük” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: