İmam Yeterlilik Kursuna Yoğun Ilgi

Şanlıurfa Diyanet Mensupları Derneği’nin (ŞUDİM) açtığı imamlık yeterlilik kursuna yoğun ilgi gösteriliyor. Derneğin geçen yıl...

Şanlıurfa Diyanet Mensupları Derneği’nin (ŞUDİM) açtığı imamlık yeterlilik kursuna yoğun ilgi gösteriliyor. Derneğin geçen yıl açtığı kursa katılan 55 kişiden 50’sinin sınavı kazanması kursa rağbeti artırdı. 150 kişinin başvurduğu kurslarda imam adayları sıkı bir çalışmaya tabi tutulacak.

Diyanet Mensupları Derneği, Şanlıurfa’da kurs faaliyetlerini sürdürüyor. Dernek, imamlara yönelik mart ayında yapılması beklenen yeterlilik sınavı için kurs açtı. İmam hatip lisesi ve ilahiyat ön lisans mezunlarının başvurabildiği kurs, 4 ay sürecek. Kur’an-ı Kerim, tecvid, itikad, ibadet ve siyer gibi temel bilgilerin içerdiği alanlarda derslerin yapılacağı kursta öğretmenlerin gönüllü ders vereceği belirtildi. Kurs ile yazılı sınavı geçen öğrencilere yönelik Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ezber konularında sözlü mülakata tabi tutularak hafızaları kuvvetlendirilmeye çalışılacak.

Reklam
Reklam

Kursa olan talebin kendilerini memnun ettiğini dile getiren ŞUDİM Başkanı Halil Öztürk, kursa 150 adayın katıldığını açıkladı. Yoğun talep üzerine derslik sayısını geçen yıla oranla artırdıklarını dile getiren Öztürk, bu yıl Akçakale’de bir derslik açtıklarını aktardı. Öztürk, yeterlilik kursunun ilk aşamasında verilen Kur'an-ı Kerim, tecvid, itikad, ibadet, siyer genel kültür derslerinden eğitim verildiğini söyledi. Geçen sene aynı program ve kadroyla kurs verdiklerini anımsatan Öztürk, kursa katılan 55 kursiyerden 50’sinin kazandığını ve imam olarak atandığını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: