İmama kızdı evinin bahçesine cami yaptırdı

1914'lü yıllarda Avanos'un Özkonak beldesinde bir kişi, imamla yaşadığı tartışmanın soncu kendi evinin bahçesine cami yaptırdı.

Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Özkonak beldesinde, 1914 yılında Kadir Efendi isimli bir kişinin mahalle imamı ile yaşadığı tartışmanın ardından, imamın görev yaptığı camiye gitmeksizin, kendi evinin bahçesine yaptırdığı ve halk arasında İnat Camii olarak da bilinen Kadir Efendi Cami, 50 yıldan beri ibadete kapalı tutuluyor.

Özkonak beldesinde turizm araştırmaları yapan turist rehberi Duran Sönmez yaptığı açıklamada, 1910’lı yıllarda Özkonak beldesinin Camikebir Mahallesi’nde eşi ve çocukları ile birlikte yaşayan Kadir Efendi’nin, aynı mahallede evine yaklaşık 150 metre uzaklıkta bulunan Cami Kebir Camii imamı ile tartıştığını ve bu tartışma sonrasında da Kadir Efendi’nin ,Cami Kebir Camii’ne gitmektense kendi evinin yanına bir cami yaparak burada ibadet yapabileceği fikrinin doğduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Özkonak beldesinde dilden dile anlatılan bu gelişme sonrasında 1914 yılında caminin ibadete açıldığını anlatan Sönmez, 1950’li yılların ortalarında Kadir Efendi’nin yakınları ile birlikte beldeden taşınmasının ardından bu caminin de kapatıldığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz