İmamdan Kuran Kursu Öğrencilerine Bayram Harçlığı

Bağkur Evleri Cami İmam Hatibi Yusuf Çiçek, Kuran kursu öğrencilerine yaz tatilinde Kuran öğrenmeyi tercih ettikleri için harçlık verdi.

Bağkur Evleri Cami İmam Hatibi Yusuf Çiçek, Kuran kursu öğrencilerine yaz tatilinde Kuran öğrenmeyi tercih ettikleri için harçlık verdi. Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuran kursuna katılan öğrencilerin, yaz tatilini farklı şekillerde değerlendirme imkanı varken tercihlerini camilerden yana kullandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Kuran-ı Kerim'i öğrenmek, dini bilgilerini artırmak, duaları ezberlemek ve yeni yeni arkadaşlarla tanışmak için tercihlerini camilerden yana kullandıkları için öğrencilere ve ailelerine teşekkür eden Çiçek, öğrencilerin dini bilgilerini artırıp Kuran-ı Kerim'i öğrenerek Hazreti Muhammed'in, "Sizin en hayırlınız Kuran-ı Kerim'i öğrenen ve öğretenlerdir' müjdesine nail olduklarını vurguladı. Ramazan ayından önce de öğrenciler ile farklı sosyal etkinlikler yaptıklarını belirten Çiçek, "Yaz Kuran kurslarımız yaklaşık 9 hafta sürüyor ve 7 haftamız bitti. Bizler bu kardeşlerimize Kuran öğrenmenin yanı sıra Ramazan ayından önceki her gün ikram verdik, beraber bir sabah kahvaltısı yaptık, spor etkinliğimiz oldu. Bu gün de özellikle küçük yavrularımızın sevindirilmesine inandığımız için cemaatimizin de desteğiyle onlara çam sakızı çoban armağanı bayram harçlığı dağıtacağız" ifadesini kullandı. "Onların, Allah'ın dinine hizmet edenlerin, Allah'ın dinini öğrenenlerin mükafatını hem bu dünyada hem de ahirette alacaklarını görmelerini istiyoruz" diyen Çiçek, şunları kaydetti: "Bayramdan önce verdik harçlıkları çünkü kız öğrencilerimiz bayram namazına katılmadıkları için harçlıklarını alamıyorlardı. Hepsi harçlıklarını alsınlar diye erken verdik. Cemaatimiz bize destek vermeseydi biz de bu kardeşlerimizi sevindirememiş olacaktık. Cemaatimize bu harçlıkların dağıtılmasında katkı sağladıkları için teşekkür ediyorum." Yusuf Çiçek, daha sonra kursa katılan yaklaşık 60 öğrenciye içinde 20 TL bulunan zarfları dağıttı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: