İmamlara Arama Kurtarma Eğitimi Verildi

Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Ordu İl Müftülüğü’nün ortak projesi kapsamında 12...

Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Ordu İl Müftülüğü’nün ortak projesi kapsamında 12 din görevlisine arama kurtarma eğitimi verildi.

Türkiye’de ilk defa din görevlilerine yönelik yapılan arama kurtarma eğitimi kapsamında Ordu’da görev yapan 10 imam ve 2 müezzin, 60 saatlik kursa tabi tutuldu. Deprem, yangın, trafik kazası başta olmak üzere diğer afet durumlarında gönüllü olarak görev yapacak din görevlileri eğitimin son gününde öğrendiklerini pratiğe geçirdi ve AFAD ile birlikte ortak tatbikat gerçekleştirdi. Gerçeğini aratmayan tatbikatta din görevlileri otomobilde sıkışan ve çöken binanın altında kalan insanlara kurtarma operasyonunda bulundu.

Reklam
Reklam

“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır” hadis-i şerifiyle yola çıktıklarını ifade eden Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, “Din görevlileri hakkında şöyle bir imaj var; bir çocuk doğduğunda sağ kulağına ezan okunur, sol kulağına kamet okunur, sanki cenazesi musallada beklenir. Öyle değil aslında, bütün hayatı boyunca o insanla ilgilenmesi gerekir. Peygamber Efendimiz´in "İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır" düsturuyla hareket ederek bu çalışmalara girdik.” dedi.

Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, kursa katılan 12 din görevlisinin ihtiyaç duyulduğunda AFAD ekibi ile birlikte çalışmalara katılabileceklerini söyledi. Işık, “İlimizde meydana gelebilecek herhangi bir afet ve acil durumlarda il potansiyelindeki arama kurtarma sayısını arttırmak amacındayız. Bundan sonra ilimizde yaşanabilecek afetlerde yaşanabilecek ciddi durumlarda il müdürlüğümüzün potansiyelinin yetmediği yerlerde burada gönüllü olan din görevlisi arkadaşlarımızda bizimle kurtarma çalışmalarına katılacaklar.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kursa katılan imam Mehmet Demetgül ve Ferudun Keskin, aldıkları eğitimin ardından insanlara daha faydalı olacaklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: