İmamoğlu'nda 7 çiftçiye ilaç ve gübre dağıtıldı

İmamoğlu ilçesinde Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması (ÇATAK) projesi kapsamında 7 üreticiye iyi tarım ve organik tarım uygulamalarında kullanılmak üzere

İmamoğlu ilçesinde Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması (ÇATAK) projesi kapsamında 7 üreticiye iyi tarım ve organik tarım uygulamalarında kullanılmak üzere ilaç ve gübre dağıtıldı.

İmamoğlu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cumali Koca, ÇATAK projesinin, Adana ilinin içme suyunu temin ettiğini, ayrıca aşağı Çukurova tarım alanlarının sulamasında kullanılan baraj göletinin tarımsal kaynaklı kirlenmesinin önüne geçmesi adına önemli olduğunu belirtti.

ÇATAK projesinin, toprak ve su kaynaklarının korunmasının yanı sıra sürdürülebilir tarım için doğal dengenin korunması açısından da önemli olduğunu anlatan Koca, "Bu amaçla ÇATAK proje kapsamına alınan Seyhan Nehri ve Çatalan Göletine komşu olan köylerde 2011 yılında yapılan bilgilendirme toplantılarında 7 üretici ile sözleşme imzaladık. Proje kapsamında iyi tarım ve organik tarım yapmayı kabul eden üreticilere 2011 yılında 30 bin TL destek dağıtıldı. 2012 yılında bu üreticilerin kullanması için iyi tarım ve organik tarım uygulamalarında hastalık, zararlı, bitki beslemede kullanılan ilaç ve gübreleri 7 üreticiye dağıttık" dedi.

Reklam
Reklam

Koca, bu yıl da Seyhan Nehir havzasında bulunan Malıhıdırlı, Sayca, Otluk ve Üçtepe köylerinde bilgilendirme toplantılarına devam ederek projeye daha fazla üreticiyi dahil etmeyi amaçladıklarını bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: