İmar Davasında Yeni Bilirkişi Raporu Aldırılacak

Malatya Belediyesi'nde, sahte hibe tapu senetleriyle haksız imar yoğunluğu alındığı iddiasıyla 45 kişinin yargılandığı davada...

Malatya Belediyesi'nde, sahte hibe tapu senetleriyle haksız imar yoğunluğu alındığı iddiasıyla 45 kişinin yargılandığı davada bilirkişi raporunun, yeniden başka bir bilirkişi heyetine aldırılmasına karar verildi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Malatya Belediyesi'nde, 17 imar dosyasında sahte tapu kaydı ve aplikasyon krokisi kullanılması suretiyle haksız imar yoğunluğu alınması ile ilgili 45 sanığın yargılandığı davanın son duruşmasında, dava dosyasına giren bilirkişi raporuna sanık ve sanık avukatları itiraz etti. Bilirkişi raporunda, dava dosyasında yargılanan tüm sanıkların art niyetli oldukları iddia edilmişti.

Reklam
Reklam

Cumhuriyet savcısı da mahkemeden dosyanın yeniden bir bilirkişi heyetine gönderilerek, yeniden bilirkişi raporu aldırılmasını talep etti.

Bilirkişi raporuna olan itirazları kabul eden mahkeme heyeti de, dava dosyasının Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilerek, önceki heyetten farklı bir bilirkişi heyetine bilirkişi raporu aldırılmasına karar verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: