"İmar Ve Çevre Sorunlarının Bölgesel Semineri"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mardin'de düzenlenen "İmar ve Çevre Sorunlarının Bölgesel Semineri", 7 ilden 400 personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mardin'de düzenlenen "İmar ve Çevre Sorunlarının Bölgesel Semineri", 7 ilden 400 personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

Erdoba Elagance Otel'de düzenlenen seminerde konuşan Mardin Çevre ve Şehircilik Müdürü Halil İbrahim Metin, yaptığı konuşmada, önceki gün başlayan seminerde, imar, kıyı, yapı, çevre konuları ve kentsel dönüşüm yasa tasarısıyla ilgili, mevzuat hazırlayıcılar ile mevzuatın uygulayıcıları arasında karşılıklı değerlendirme yapıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Uygulamada ne tür sorunların olduğunun tespit edilmeye çalışıldığını dile getiren Metin, şunları konuştu:

"Bunların istişare edildiği genel bir seminer oldu. Seminere, 7 ilden 400 teknik personel katıldı. Seminer çerçevesinde yüzde 95'i deprem kuşağı üzerinde bulunan bir coğrafya üzerinde yaşıyoruz. 6 milyon yapıda yaşayan insanımız can tehdidiyle karşı karşıya. Bu can tehdidinin nasıl ortadan kaldırılacağı konusunda istişare yaptık. Bugünün ve geleceğin en büyük sorunu çevre sorunu. Eğer bugün önlem almazsak yarın evlatlarımıza yaşanabilecek bir ortam bırakmayacağız. Yapı denetim sistemi, ülkemizdeki yapılaşmayı artık daha tekniğe uygun, imara uygun şekilde nasıl yapılacağı konusuni ele aldık. İmar sorunu var. İlimizde olduğu gibi bir çok ilde yer yer yüzde 70'lere varan kaçak yapılaşma var. Bunların önüne geçilebilmesi için çalışmalara devam ediliyor."

Bugün sona eren seminerde, katılımcılara yerleşim uygulamaları, kentsel dönüşüm, arsa arazi düzenlemeleri ve kamulaştırma, etüt raporları, çevre düzeni planı, yerel yönetimlerde coğrafi bilgi sistemleri uygulamaları ve yapı denetim sistemleri konularında da bilgi verildi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Abdulhalim Çelik / Şengül Oymak / Özgür Ayaydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: