''İmarzede'', BDDK ve SPK'ye açtığı davayı kazandı

Mersin (AA)- Mersin'de bir İmarzede, BDDK ve SPK hakkında "kanunun kendisine yüklemiş olduğu görevleri tam anlamıyla yapmamış olması ve vatandaşı zarara
uğrattığı" gerekçesiyle açtığı davayı kazandı.

Kazanılan davada, İmarzede 21 bin 950 YTL tutarındaki Devlet İç Borçlanma Senedi bedelini faiziyle birlikte 30 bin 242 YTL olarak BDDK ve SPK'den aldı.Davacı Mustafa Koç'un avukatı Hasan Ahi, "İmarzede" vatandaşların haklarını alabilmek için İmar Bankası aleyhine dava açma yerine BDDK ve SPK hakkında "kendi görevlerini ihmal etmiş olmaları" düşüncesi ile hareket edip "hizmet kusuru" işledikleri iddiasıyla Ankara 7. İdare Mahkemesine dava açtıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Ahi, 30 Aralık 2003 tarihinde başlayan dava serüveninde yılmadıklarını, haklılıklarına inanarak ve adaletin tecelli edeceğine güvenerek hareket ettiklerini; davanın 20 Temmuz 2006 tarihinde sonuçlandığını ve kendilerine yeni tebliğ edildiğini kaydetti. Müvekkili olan emekli öğretmen Mustafa Koç gibi diğer İmarzedelerin de haklarını alabilmeleri için BDDK ve SPK hakkında dava açmalarını öneren Ahi, kararın Türkiye'de bir ilk olduğunu ve bütün İmarzedelere emsal teşkil edeceğini bildirdi.