İmarzedelerden hızlı karar isteği

İSTANBUL (İHA) - Mecidiyeköy'de İmar Bankası'nın eski binası önünde toplanan çok sayıda İmarzede, yargı kararının bir an önce verilmesini istedi.

Çok sayıda mudi öğle saatlerinde İmar Bankası'nın Mecidiyeköy'deki eski binası önünde toplandı. Burada bir açıklama yapan Banka Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cem Yurtsever, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yöneticileriyle yapılan görüşmelerin ardından, 21 Temmuz'da açıklanan Bakanlar Kurulu kararının ayrıntılı açılımı yapılmayan maddelerinin geniş açılımını anlattı.

Reklam
Reklam

Yurtsever, "3. maddenin 2. fıkrasında temyiz mahkemelerini sonucunu kapsamaktadır. Bu yüzden mudi eğer davasını açmış ve parasını kanuni faiziyle almak istiyorsa davaların temyiz sonuçlarını da bekleyip oradan çıkacak kararla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) ayrı ayrı yapacakları müracaatlarla yasal haklarını alacaklardır" diye konuştu.

Şu ana kadar kendisine mahkeme kararı gelmemiş olanların kararı bekleyip daha sonra temyiz sonucunda ödeme tarihine kadar hesaplanacak faizleriyle paralarını alacaklarını söyleyen Yurtsever, "Kesinleşmiş yargı kararıyla müracaat edenler, yargı kararıyla paralarını alacakları için yatırmış oldukları harçları da yargı kararından ne çıktıysa ona göre alacaklardır. Dava açmayanlar, davası ret olanlar, dava açmış fakat şu ana kadar dava sonucu gelmemiş olanlar, eğer Bakanlar Kurulu kararıyla paralarını almak istiyorlarsa davayı hiç açmamış olarak kabul edilecekler, paralarını 19 Ocak 2004 tarihinden itibaren Ağustos'un ilk haftasında açıklanacak TEFE ve TÜFE üzerinden alacaklardır. Bunlara mahkeme harçları da ödenmeyecektir. Bakanlar Kurulu kararıyla ödemeler, yatırdıkları imar bankasına en yakın Ziraat Bankası şubesine yatırılacaktır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Gereken evraklar hakkında bilgi veren Yurtsever, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Yurtsever, "Yargının bir önce karar vermesini bekliyoruz" dedi.