İmece Usulü Evlerine Su Şebekesi Çekiyorlar-Erciş'in Ulupamir Köyünde Yaşayan Kırgızlardan 6 Aile Köyü Besleyen Depodaki Suyun Yetersiz Gelmesi Üzerine Imece Usulüyleevlerine Şebeke Hattı Çekmeye Başladı

Erciş'in Ulupamir köyünde yaşayan Kırgızlardan 6 aile köyü besleyen depodaki suyun yetersiz gelmesi üzerine imece usulüyle evlerine şebeke hattı çekmeye

Erciş'in Ulupamir köyünde yaşayan Kırgızlardan 6 aile köyü besleyen depodaki suyun yetersiz gelmesi üzerine imece usulüyle evlerine şebeke hattı çekmeye başladı.

Türkiye'de bu yıl etkili olan kuraklıktan, Afganistan'ın kuzeyindeki Pamir yaylasında yaşamlarını sürdürürken 1979 yılında artan Sovyet Birliği zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan Kırgızların yaşadığı Erciş'in Ulupamir köyü etkilendi.

Köyü besleyen su deposunun debisinin düşmesi üzerine yüksek yerde bulunan Kırgız ailelerden 6'sının evine çıkmayınca, bir araya gelen aileler imece usulüyle evlerine yeni şebeke çekmeye karar verdi.

Reklam
Reklam

Köylülerden Osman Koçak, kurak geçen mevsim sebebiyle kendisiyle 6 kişinin evine şebeke suyu çıkmadığını belirterek, "Her şeyi devletten beklemek yerine 5 arkadaşımla bir araya gelerek çözüm aramaya başladık. Evlerimizden 600 metrede uzaklıkta 2 su kaynağı bulduk. Bu iki kaynağı birleştirerek evlerimize yakın bir yerde yeni bir su deposu yapmaya karar verdik" dedi.

Koçak, yeni su şebekesi ve depo için aldıkları malzemenin yaklaşık 2 bin lira tuttuğunu ifade ederek, 6 aile olarak imece usulüyle yaptıkları çalışmaları 20 gün içinde bitirerek evlerindeki musluklardan su akıtmayı hedeflediklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: