İmece Usulü Nakliye

Edirne’de inşaat halindeki bir binada inşaat işçileri imece usulü malzeme taşıyor. İşçiler, malzemeleri, 4 katlı...

Edirne’de inşaat halindeki bir binada inşaat işçileri imece usulü malzeme taşıyor. İşçiler, malzemeleri, 4 katlı bir binanın en üst katından aşağıya kadar taşımak yerine katlar arasından birbirlerine uzatarak zamandan tasarruf ediyor.

Binanın çatı katında devam etmekte olan çalışmalarda kullanılan inşaat tahtalarını inşaatın başka bir bölümünde kullanmak üzere nakil yapması gereken işçiler, pratik bir çözüm yolu buldu. Uzunluğu 3 metreyi bulan tahtaları 4 kat merdiven inip aşağı indirmek yerine bloklar arasından birbirlerine sarkıtan inşaat işçileri böylece hem zamandan tasarruf etti, hem de iş gücünü en alt seviyeye indirdi.

Reklam
Reklam

Çevreden geçen vatandaşların meraklı bakışları arasında imece usulü çalışmalarını sürdüren işçiler, bu yaptıkları işin normal olduğunu ancak gerekli önlemler alınmadan yapılmasının ise tehlikeli olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz