IMF Başkanı kredi notu sorusunu cevaplamadı

Bir dizi toplantı ve görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye'de bulunan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine...

Bir dizi toplantı ve görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye'de bulunan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Türkiye'nin kredi notu görünümün düşürülmesiyle ilgili değerlendirme yapmadı. Lagarde, "Politika konuşmayacağım." dedi.

IMF Başkanı Christine Lagarde, eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in misafiri olarak Değirmendere'ye geldi. Lagarde, burada Gölcük Belediye Başkanlığı ve Kocaeli Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin birlikte gerçekleştirdiği 'Engelsiz Deniz' projesi kapsamında, 'Engellileri Anlıyoruz' ulusal fotoğraf yarışması ödül töreni ve Türkiye'nin engelileri konu alan ilk sualtı fotoğraf sergisi açılışına katıldı. Ardından sahilde Değirmendere Sualtı Topluluğu'nu (Dessat) ziyaret ederek, engelli dalışıcılarla sohbet etti.

Reklam
Reklam

İstanbul'da katılacağı program nedeniyle kendisi için hazırlanan dalış programını iptal eden IMF Başkanı Lagarde burada bir gazetecinin, "Derecelendirme kurulunun Türkiye'nin notunu pozitiften durağana çekmesini nasıl değerlendiriyorzunuz?" sorusu üzerine, "İstanbul'da programım öncesi bu etkinlige katılmak istedim. Gündemle ilgili sorulara cevap vermeyeceğim. Kürşat bey ile birlikte uzun zamandır bu sporun içindeyiz. Sizlerle birlikte bu etkinlikte olduğum için çok mutluyum." karşılığını verdi. IMF Başkanı'nın konuşmasının Türkçe'ye çevirisini ise Kürşat Tüzmen yaptı. Ardından, engellilerle birlikte dün kendisinin yüzdüğünü söyleyerek, "Bugün IMF Başkanı ile birlikte burada yapılan etkinlige geldik. Kendisi dalış yapacaktı enkaza fakat zamanı olmadığı için bu programını iptal etti. Kendisi Fransa Milli takımında Su balesi yapmıştı. Kendisiyle diyologumuz çok iyidir. Bana herşeyini danışır. IMF Başkanı olmadan da bana danıştı. Laf aramızda Nicolas Sarkozy gidecek dedim. Sen işine devam et dedim." dedi.

Reklam
Reklam

Tüzmen ve IMF Başkanı Lagarde birlikte kahvaltı yaptı. Lagarde, kahvaltının ardından Değirmendere'den ayrıldı.

Gölcük Belediye Başkanlığı ve Kocaeli Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin birlikte gerçekleştirdiği 'Engelsiz Deniz' projesi kapsamında, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde denize göçen ve yaklaşık 30 metre derinde bulunan enkazlarda sualtı fotoğraf sergisi için, Değirmendere Sahiline gelen IMF Başkanı Christine Lagarde basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevapsız bıraktı. Lagarde, "Politika konuşmayacağım. Uzun süredir dalış sporunun içersindeyiz. Sizlerle birlikte bu etkinlikte olduğum için çok mutluyum." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: