IMF Başkanı'ndan uyarı

PARİS (ANKA) – IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, hükümetlerin enflasyon ve resesyon sorunlarıyla karşı karşıya bulunmalarına karşın yapısal reformları göz ardı etmemelerini istedi.

Dominique Strauss-Kahn, IMF-OECD işbirliğiyle Paris'te düzenlenen "Avrupa'da Yapısal Reform Konferansı"nda bir konuşma yaptı. Yapısal reform tartışmak için "garip bir zamanlama" diye düşünenler olabileceğini kaydeden Strauss-Kahn, "Pek çok ülke için önemli ekonomik etkiye sahip olacak mali bir krizin ortasındayız, yani üzerine gitmemiz gereken daha acil sorunlar var gibi görünüyor. Ancak, gerçekte yapısal reformları konuşmak için de iyi bir dönem. Çünkü Avrupa'nın krizden çıkınca hangi konumda olacağıyla ilgili, çünkü Avrupa modelinin başarısı için kamuoyu desteğinin harekete geçmesi yaşamsal önemde" dedi.

Reklam
Reklam

"Avrupa modelinin", küçük düşürülemez insan haysiyeti ve bunun üzerine inşa edilen bir adaletin tutkulu arayışı üzerine temellendiğini kaydeden Strauss-Kahn, "Bu model insan haklarını ciddiye almayı, insani kalkınma için kültüre odaklanmayı, ekonomik refah, sosyal adalet ve çevre arasında bir denge kurmayı ve çok kültürlülüğü teşvik etmeyi gerektirir" dedi.

Çalışma alanında yeni işler ve iş türleri için ortam yaratmaya odaklanılması, sosyal güvenlik ağlarının belli işlerden, iş olanağı oluşturma ve kariyer geliştirmeye yönelmesi gerektiğini belirten Dominique Strauss-Kahn, şöyle dedi:

"Kriz algısı reformlar için desteği harekete geçirebilir. Şu anda Avrupa hükümetlerinin öncelikleri mali piyasa krizinden kaynaklanan ekonomik zararlardır. Enflasyon ve resesyonun her ikisinin de potansiyel sorun olduğu bir ekonomik ortamda bu zordur. Ancak bu tip ekonomik dönemlerde hükümetler ve yurttaşlar büyümeyi enflasyon riski olmadan artıracak reformlarla ilgilenmelidirler. Yani yapısal reformları üzerine düşünecek kadar kötü bir zaman da değil."

Reklam
Reklam