IMF heyeti Hazine'de çalışacak

ANKARA (İHA) - Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yapılması planlanan yeni 3 yıllık stand-by düzenlemesiyle ilgili çalışmalarda bulunmak için Türkiye'ye gelen IMF heyetinin bu hafta içinde Devlet Bakanı Ali Babacan ile 2 kez biraraya geldiği, heyetin bugün de Hazine Müsteşarlığı'nda olacağı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, yeni 3 yıllık stand-by düzenlemesi için Ankara'da bulunan IMF heyeti, bugün Hazine Müsteşarlığı'nda çalışacak. Heyetin ilgili bakanlık ve kuruluş yetkilileri ile Hazine Müsteşarlığı'nda biraraya gelerek çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

Öte yandan, IMF Türkiye Masası Şefi Rıza Moghadam başkanlığındaki heyetin bu hafta içinde 2 kez Devlet Bakanı Ali Babacan ile biraraya geldiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, IMF heyetinin Babacan'la yaptığı görüşmelerin ilki Plan Bütçe görüşmeleri sonrasında saat 23.30'da başladı ve sabah saat 04.30'a kadar sürdü. İkinci görüşme ise, Hazine Müsteşarlığı'nda dün gerçekleşti. Bu görüşme de 2 saat sürdü. Görüşmelerde ele alınan konular hakkında bir açıklama ise yapılmadı.

Bu arada, Bakan Babacan, bugün saat 09.00'da İstanbul'dan; G-8 grubu ile 20'den fazla Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkesinin maliye ve dışişleri bakanlarının katılacakları 'Gelecek Forumu' toplantısına katılmak üzere bugün Fas'a gitti.