Imf: Türkiye'de Işsizlik 2015 Ve 2016'da Yüzde 11'in Üzerinde Olacak

- Uluslararası Para Fonu, Türkiye'de işsizlik oranının bu yıl ve önümüzdeki yıl yüzde 11'in üzerinde kalacağı öngörüsünde bulundu. IMF'nin bugün yayımladığı

- Uluslararası Para Fonu, Türkiye'de işsizlik oranının bu yıl ve önümüzdeki yıl yüzde 11'in üzerinde kalacağı öngörüsünde bulundu.

IMF'nin bugün yayımladığı "Dünya Ekonomik Görünümü" raporunda Türkiye'de geçen yıl yüzde 9.9 olan işsizliğin 2015 yılında yüzde 11.4'e ve 2016 yılında da yüzde 11.6'ya çıkacağı öngörüsüne yer verildi.

IMF Türkiye ekonomisinde büyümenin bu yıl yüzde 3.1 ve gelecek yıl da yüzde 3.6 olacağını tanmin etti. Fon'un önceki raporunda her iki yıl için de yüzde 3.4 büyüme öngörülmüştü.

Reklam
Reklam

IMF raporunda, Türkiye'de enflasyon oranı da bu yıl için yüzde 6.6 ve gelecek yıl için de yüzde 6.5 olarak yer aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: