IMF'den Türkiye değerlendirmesi

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Açıklamada Türkiye'nin ekonomik performansı için "etkileyici" ifadesi kullanıldı.

IMF tarafından Türkiye'ye ilişkin yapılan açıklamada, ekonomik gelişim değerlendirilerek, mevcut durum "etkileyici" olarak tanımlandı. Türkiye'nin makroekonomik performansının son yıllarda etkileyici bir ivme kazandığı belirtilen açıklamada enflasyonun düşürülmesi ile birlikte güçlü bir büyüme yolunda ilerlendiği kaydedildi. Bu gelişmeleri sağlayan unsurlar arasında siyasi istikrar ve uygun dış şartların bulunduğu vurgulanırken, IMF verilerine göre Türkiye'nin 2007 yılında yüzde 5'lik bir büyüme
gerçekleştirmesi bekleniyor. Bu arada düşük seviyedeki enflasyonla birlikte tüketici fiyatlarının yüzde 9.7'den yüzde 6.0'a gerilemesi tahmin ediliyor.

Reklam
Reklam

Öte yandan Türkiye ile IMF arasında 2005 yılı Mayıs ayında 10 milyar dolarlık standby anlaşması imzalanmıştı. 2008 yılında dolacak olan 3 yıllık program ile Türkiye'nin içinde bulunduğu finansal çöküşten kurtulması amaçlanmıştı.

İHA