IMF'den yıl sonu değerlendirmesi

WASHINGTON (İHA) - Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Rodrigo De Rato, Washington'daki IMF Merkezi'nde yıl sonu değerlendirmesi yaptığı bir basın toplantısı düzenledi. Rato toplantıda, Türkiye'nin ekonomik gelişiminden övgüyle söz etti.

IMF Başkanı Rodrigo De Rato, bugün Washington'daki IMF Merkezi'nde yıl sonu değerlendirmesi yaptı. Toplantıda, Türkiye'nin ekonomik gelişiminden övgüyle eden Rato, Türkiye ile ilgili bir soru üzerine, IMF İcra Direktörleri Kurulu'nun geçen hafta Türkiye'nin programının 1. ve 2. dönemlerini sonuçlandırdığını belirtti. Rato, "Türkiye, ekonomideki değişimin iyi bir örneği ve ben buna katkıda bulunmaktan gurur duyuyorum" dedi. IMF Başkanı De Rato, Türk ekonomisinin iyi performans gösterdiğini, dış koşulların çok iyi olduğunu ve başarının sürdürülmesinin gayet mümkün göründüğünü de sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Cari açık sorunundan da bahseden De Rato, Türk hükümetinin buna karşı aldığı mali önlemlerin doğru olduğunu söyledi. De Rato, sağlanan ilerlemeye karşılık dikkatli mali ve parasal politikaların ve reformların gerekli olduğunu vurguladı. Rato, "Programa sahip çıkılması kilit önem taşıyor, Türkiye'de bu var ve biz de bunu destekliyoruz" dedi.