''IMF'nin bakış açısı dar"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, IMF'nin teşvik konusundaki kaygılarının gereksiz olduğunu belirterek, "Hükümet reel sektörün beklentilerini karşılamalı. IMF'nin bakış açısı oldukça dar. Sadece (vergi toplayın ve borçları düzenli ödeyin) mantığı yanlış. Hükümet, bu noktada geri adım atmamalı" dedi.

Bolat, MÜSİAD'ın hazırladığı "Bölgesel ve Sektörel Kalkınma Raporu"nu tanıtıldığı basın toplantısında, raporu, hükümete, DPT, KOSGEB ve ilgili bakanlıklara ilettikleri ifade ederek, reel sektörün bakış açısıyla, pratik bilgilerden oluşan bu eserle hükümete, bürokrasiye, yetkililere yön vermek istediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Türkiye'de geçen yıl ciddi bir yatırım hamlesi olduğunu, özel sektörün 60 katrilyon ve devletin 7.5 katrilyon lira yatırım yaptığına işaret eden Bolat, yatırım planları hazırlanması gerektiğini söyledi.

Bolat, teşvikler ve IMF'nin tutumuna ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi: "Hükümet reel sektörün beklentilerini karşılamalı. Eğer IMF borçların düzenli ödenmesini istiyorsa, reel sektör çalışacak, üretecek, para kazanacak, vergi ödeyecek, borçlar da ancak o zaman düzenli ödenebilecek... Bu anlamda IMF'nin bakış açısı oldukça dar. Sadece (vergi toplayın ve borçları düzenli ödeyin) mantığı yanlış. Hükümet, bu noktada geri adım atmamalı."