IMF'ten özelleştirme baskısı yok

ANKARA (İHA) - IMF Türkiye Temsilcisi Odd Per Brekk ile IMF Türkiye Masası Şefi Rıza Moghadam, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener'den sonra Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci'yi ziyaret etti.

IMF heyeti ve Kilci, Özelleştirme İdaresi'nde yaklaşık bir saat özel görüşme yaptı. IMF heyeti ile Kilci'nin görüşmesinin son bölümünde gazetecilerin görüntü almasına izin verildi. Ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Kilci, özelleştirmenin hızlandırılması konusunda IMF'den herhangi bir tazyik gelmediğini söyledi. IMF heyetinin Türkiye'deki özelleştirmedeki gelişmelerden memnuniyet duyduğunu anlatan Kilci, görüşme sırasında bu konuda herhangi bir eleştiri almadıklarını vurguladı. Başkan Kilci, TEKEL'in sigara bölümünün ihalesine ilişkin sürecin devam ettiğini belirterek, Mart ayı sonuna kadar satış stratejisinin belirleneceğini kaydetti. Kilci, TÜPRAŞ'ta da ihale sürecinin devam ettiğini ifade ederek, bu konuda herhangi bir tarih vermesinin sözkonusu olmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

IMF heyeti ile yaptıkları görüşmede özelleştirmede gelinen son noktayı konuştuklarını anlatan Kilci, "2003 yılında başlattığımız özelleştirme çalışmalarının önemli bir kısmı 2004 yılı başlarında tamamlandı. TEKEL'in, Esgaz'ın ve Gemlik Gübre İşletmesi'nin sözleşmesi imzalandı. Bu arada, ihalesi yapılan kuruluşlar da var. Bunlarla ilgili sözleşmeler de imzalanacak" diye konuştu. Kilci, Telekom'un özelleştirilmesine ilişkin çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, ihale sürecinin 31 Mayıs'a kadar tamamlanacağını kaydetti. Kilci, Telekom ihalesinde verdikleri 31 Mayıs tarihinin birkaç gün sarkabileceğini, bunun da çok önemli olmadığını söyledi. Telekom'un özelleştirilmesi konusunda danışmanlık firması tutulması yönünde karar alındığını hatırlatan Kilci, İhale Kanunu nedeniyle danışmanlık firması ihalesine girenlerin ihale kriterlerini yerine getirmemesi nedeniyle ihalenin iptal edildiğini hatırlattı. Kilci, yakında danışmanlık firmasını seçilmesine ilişkin yeni bir ihalenin açılacağını da sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam