İmkansızlıklar nedeniyle okuyamadığı üniversiteye af sayesinde döndü

Yıllar önce kazandığı üniversiteyi maddi imkânsızlıklar nedeniyle okuyamayan Bahattin Tütüncü (46), af sayesinde hayalini gerçeğe...

Yıllar önce kazandığı üniversiteyi maddi imkânsızlıklar nedeniyle okuyamayan Bahattin Tütüncü (46), af sayesinde hayalini gerçeğe dönüştürdü.
Kastamonu’da bir kamu kurumunda görev yapan Bahattin Tütüncü, 14 yıl önce Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü kazandı. Tütüncü, ekonomik sıkıntılar nedeniyle üniversiteyi okuyamadı. Bir yandan kamudaki görevini sürdüren Veteriner Sağlık Teknikeri Tütüncü, dışarıdan yüksek okul ve fakülte bitirdi. Bir yandan da iki oğlunu üniversiteye gönderen Bahattin Tütüncü, çıkartılan af sayesinde yıllardır hayalini kurduğu, ama okuyamadığı İletişim Fakültesi’nde öğrenci oldu. Üniversiteye giderek kaydını yaptıran Tütüncü, Selçuk İletişim Fakültesi öğrencisi olarak derslere gireceği günü iple çekiyor.

Reklam
Reklam

ÜNİVERSİTEDE OKUYAN OĞLU KAYDA GETİRDİ
Selçuk İletişim Fakültesi’ne kaydını yaptırmaya küçük oğlu Burak ile gelen Bahattin Tütüncü, çok heyecanlı ve sevinçli olduğunu dile getirdi. Bir oğlunun sosyal bilgiler öğretmenliğini bitirdiğini dile getiren Tütüncü, “Yıllar önce çok istediğim iletişim fakültesini kazandım. Ancak o günün şartlarında maddi imkânsızlık yüzünden okuyamadım. Bu süre zarfında çocuklarımı okuttum. Bir yandan da dışarıdan iki üniversite bitirdim. Bir oğlum öğretmen bir oğlum da veteriner hekimlikte okuyor. Af çıkınca yıllar önce kazandığım iletişim fakültesine kayıt yaptırmak için müracaat ettim. Hayalimi gerçeği dönüştürecek olmaktan çok mutluyum. Küçük oğlum Burak ile birlikte kayda geldik. Hatta benim öğrenci dosyama veli olarak oğlumu yazdılar.” dedi.

OKUMANIN YAŞI OLMAZ
'Okumanın yaşı olmaz sözü'nün kendisini çok iyi anlattığını ifade eden Bahattin Tütüncü, insan istediği taktirde başaramayacağı hiçbir işin olmayacağının altını çizdi. Eğitim öğretim imkânlarının çok geliştiğini kaydeden Tütüncü, “Bizim öğrencilik yıllarımızın şartları daha zordu. Ama şimdi daha rahat imkânlar var. Okumanın yaşı olmaz. Benim hayalim gazetecilik okumaktı. Yıllar sonra bu hayalimi gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz