İMKB saat 14.30'da açılacak

İstinye'de yol çalışması sırasında bir kepçe operatörünün İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) giden kabloları kopartması sonucu borsada işlem yapılamıyor. İMKB'den yapılan açıklamada birinci seansın 14.30'da başlayacağı 17.30'da sona ereceği bildirildi.

Borsa yatırımcısından Telekom'a gözdağı

Dün gece saatlerinde meydana gelen olay sonrası Türk Telekom görevlilerinin sabah saatlerinde başladığı tamir çalışması devam ediyor. Polis tamir çalışmasının yapıldığı alanda çevik kuvvet ekiplerinin de desteğiyle güvelik önlemleri aldı.

Reklam
Reklam

İstinye'de dün gece yapılan yol çalışmasında yaşanan kaza nedeniyle İMKB'de işlem yapılamıyor. İMKB önündeki yolun İstinye bayırı mevkiinde yapılan yol çalışması sırasında kepçe operatörü, İMKB'ye ve ABD Başkonsolosluğu'na giden fiber optik kabloları koparttı.

Gece olması nedeniyle giderilmeyen arıza için sabah saatlerinde Türk Telekom yetkileri olay yerine geldi. Kabloların kapsamlı olması nedeniyle arıza borsa açılışına kadar giderilemeyince İMKB'nin öğleden önceki seansı iptal edildi. Tamir çalışması sürerken polis kabloları koparttığı öğrenilen kepçe operatörü ile yüklenici firmanın mühendisini gözaltına aldı.

Tamir çalışmalar hakkında bilgi veren Türk Telekom Müdürü Hulusi Ersoy, olayın bir sabotaj olup olmadığı sorusuna, "Böyle bir ihtimal söz konusu değil" cevabını verdi. Ersoy, "Dün yol çalışması sırasında kepçe İMKB'ye giden kabloları kopartmış. Biz bunu sabah fark ettik ve çalışmalara başladık" dedi.

Tatil edilen borsadan çıkan brokerler ise borsanın ikinci seansta açılmasını beklediklerini belirterek, "Dün mal alanlar yandı" açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Öte yandan çalışmaların uzaması nedeniyle çevik kuvvet ekiplerinin de desteğiyle bölge emniyet şeridiyle kapatılarak güvenlik önlemleri alındı.