İMKB'de 'azılı terörist' skandalı!

İMKB, eski hükümlü çalıştırmak için İŞKUR’a başvurdu. İŞKUR’un gönderdiği üç eski hükümlü cezalarını hücrede çekmiş azılı terörist çıktı.

Yıllık işlem hacmi 3 trilyon dolar olan ve stratejik bir konumda bulunan İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında, ‘’Azılı terörist skandalı’’ patladı.

Gazeteport'un haberine göre, İMKB, yasa gereği eski hükümlü çalıştırmak için İŞKUR’a başvurdu. Ancak İŞKUR’un gönderdiği üç eski hükümlü, ‘’Cezalarını hücrede çekmiş azılı terör örgütü mensubu’’ çıktı. Makam şoförü olarak istenen bir diğer hükümlünün de, ölümlü trafik kazası yapmış, bir kamyon şoförü olduğu belirlendi. İMKB de, bu kişilere ‘’Güvenlik gerekçesiyle’’ iş vermeyince, 617 TL ceza yedi…

Reklam
Reklam

DAVALIK OLDULAR

TBMM KİT Komisyonuna sunulan Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu raporunda, ''İMKB'nin yasada öngörülen sayıdan daha az özürlü ve eski hükümlü çalıştırdığı bu nedenle 617 lira ceza ödemek durumunda kaldığı'' vurgulandı. Komisyon toplantısında bu konu gündeme gelince İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, istenilen niteliklerde eski hükümlü bulmakta zorlandıklarını belirterek, milletvekillerine şu bilgiyi verdi:

''Özürlü ve eski hükümlü istihdamını İŞKUR aracılığı ile yapmak zorundaydık. Özürlü istihdamında bir sorun yaşamıyoruz. Ancak, 5 tane eski hükümlü istedik, İŞKUR bize, terör örgütü mensubu, aynı hücrede yatmış 3 kişi gönderdi. Bunların istihdamı güvenlik açısından risk taşıyacaktı. Ayrıca makam şoförü istedik, İstanbul'u hiç bilmeyen ve ölümlü kazaya neden olmuş bir kamyon şoförü gönderildi. Bu durumu mahkemeye sunduk, mahkeme bizi haklı buldu ve 617 milyon liralık cezanın büyük bölümü bize iade edildi’’

Yasaya göre 50 ve daha fazla işçi çalıştıran yerlerde yüzde 2 oranında özürlü, yüzde 3 oranında da, eski hükümlü çalıştırılması zorunluluğu bulunuyor.

Reklam
Reklam