İMKB'de sıkışık seyir sürüyor

Güne küçük çaplı alımlarla başlayan IMKB'de en yüksek 9656 puan kadar yükselen bileşik endeks bu seviyeden kar satışlarıyla karşılaştı ve 9473 puana kadar gevşedikten sonra 9500 puan civarında tutunma çabası içinde hareket etmeye başladı.

Bir aracı kurum yetkilisi, "Uzun bir süredir 9100-9600 bandında sıkışan bileşik endeks Cuma günü başlayan alıcılı seyirle bu bandın üzerine çıkma çabası içine girdi.
Hafta sonu gelen küskünler hareketi ile ilgili haberler endeksin bu yükseliş trendinin güç kaybetmesine neden oldu. Erken seçimin ertelenebileceği endişesiyle tekrar 9600 puanın altına gerileyen endeks siyasetten gelebilecek haberleri beklemeye başladı. Bu konuda gelebilecek ve erken seçimin ertelenmesi ihtimalinin arttığına işaret edebilecek herhangi bir haber endeks üzerinde baskı oluturuabilir.

Reklam
Reklam

Söz konusu baskı sonucu meydana gelebilecek düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Çünkü bu saatten sonra seçimlerin ertelenebileceği haberleri spekülatörlerin ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramayacaktır. Çünkü seçimlerin ertelenmesinin kesinlikle mümkün olmadığı Parti başkanlarının ve özellikle Cumhurbaşkanımızın beyanlarında açıkca ve defalarca belirtildi" dedi.

İHA