İMO Adana Şube Başkanı Bakır:"Hangi Damacana Sular Sağlıksız Bir Anönce Açıklansın"

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, hangi damacana suların sağlıksız olduğunun bir an önce açıklanması gerektiğini bildirdi.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, hangi damacana suların sağlıksız olduğunun bir an önce açıklanması gerektiğini bildirdi.

Bakır, yazılı açıklamasında, Sağlık Bakanlığı'nın sağlıksız damacana suyu satan bazı firmaların isimlerini kamuoyuyla paylaştığını hatırlattı.

Buna göre denetiminden geçerli not alamayan 5 markanın olduğu, ancak bakanlığın açıklamasını İstanbul ile sınırlı tutulmasının dikkatlerini çektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Dikkatimizi çeken bir başka nokta ise, önce daha 41 olarak duyurulan firma sayısının 5 olarak açıklanması oldu. Neden İstanbul dışındaki illerle ilgili liste daha sonra açıklanacak- Bakanlık açıklama yapana kadar vatandaşlarımızın sağlıksız sulardan içmeye devam edecek olması, halkın sağlığını hiçe saymak değil midir- Sağlık Bakanlığı ve Tüketiciler Birliği'nin açıklamalarından öğreniyoruz ki, durum gerçekten vahim boyutlardadır. 55 firmadan ancak 14'ünün suları temiz çıkmıştır. Sağlık Bakanlığı'nın diğer firma isimlerini bir an önce açıklamasını bekliyoruz. Hangi damacana sular sağlıksız bir an önce açıklansın."

Reklam
Reklam

Muhabir: Volkan Kaşık / Aykut Ünlüpınar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: