İMO Denizli Şubesi, TMMOB Genel Merkezi'ne Tepki Gösterdi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)’ne bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şube Başkanı...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)’ne bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şube Başkanı Hayri Ün, TMMOB Genel Merkezi'nin Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü etkinliğinde yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Ün, TMMOB’un belli bir kesimin temsilcisi görümüyle odaların görüşünü almadan bazı kesimleri rencide edici açıklamalar yaptığını, bunlara katılmadıklarını söyledi.

TMMOB basın açıklaması yaparken bir paydaşı olmalarına rağmen kendilerine nasıl katkıda bulunacaklarını sormadığını ifade eden Şube Başkanı Ün, “Böyle bir etkinlik, TMMOB’a bağlı tüm odaların görüşü alınarak hazırlanmalıdır. Yapılacak basın açıklaması da tüm odaların altına imza atacağı bir açıklama olmalıdır. Bu açıklamada, mühendislerimizin mevcut sorunları dile getirilmelidir. Daha önce TMMOB’a bağlı odalarla yapılan ve bizim de katıldığımız toplantılarda bu konular dile getirilmiştir. Hattâ ‘Bürokrasinin Azaltılması’ adıyla çıkarılan yönetmelikle ilgili ortak açıklama da yapılmıştır. Eğer bizden görüş istenseydi yine iletirdik. Özellikle mevcut projeler ve uygulamaları hakkında kalitenin arttırılması, mühendislik hizmetlerinin maddi ve manevi karşılıklarının alınması hususlarının dile getirilmesini isterdik.” dedi.

Reklam
Reklam

Anayasal bir hak ve görev olan mesleki denetim ve haksız rekabetin önlenmesi konusunda TMMOB’a bağlı odaların dayanışma içinde olmasını, gerekli önlemlerin alınmasını ve müdahalelerin yapılmasını istediklerini dile getiren Hayri Ün, “Yapılan basın açıklamasında, toplumumuzun belirli kesimlerini rencide edici bazı ifadeler yer almaktadır. Odalarımız, ülkemizin tüm kesimlerinden üyeleri bulunan kurumlardır. Odalarımızın bir kesimin temsilcisi görümünü vermesi, toplumdaki itibarını ve kucaklayıcılığını zedelemektedir. Bu yüzden bu konuda da hassas olmaları gerektiğine inanıyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz ve benzeri konular, ikincisi düzenlenen TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü'nde dile getirilememiştir. Her şeyden önemlisi, bizden görüş istenmemiştir. Görüşümüzün olmadığı, basın açıklamasında neyin dile getirileceği belirli olmayan bir toplantıya İMO Denizli Şubesi olarak katılmamız mümkün değildir.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: