İmo'dan Yapı Denetim Firmalarının Kapatılmasına Tepki

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, yapı denetim firmalarının kapatılması sebebiyle ileride...

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, yapı denetim firmalarının kapatılması sebebiyle ileride büyük sıkıntılar yaşanacağını belirterek, “Şu anda büyük bir kaos var, arkası da gelecek. Biz tsunami ile ilgili ikaz ediyoruz” dedi.

İMO Bursa Şube Başkanı Necati Şahin ve beraberindeki heyet, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (BTSO) ziyaret etti. BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ile görüşen Şahin, yapı denetim firmalarının kapatılmasının sektörde kaosa sebep olacağını ifade ederek, “Yapı denetim firmalarının kapatılması sebebiyle ileride büyük sıkıntılar yaşanacak. Bu uygulama ile tüm yapı denetim firmalarının kapanması söz konusudur. Ciddi kaos ve karmaşa içerisindeyiz. Bu konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ciddi şekilde ele almalıdır. Yeni kanun ve yönetmelikler ile bu meselin üzerine giderilmelidir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yaptığı denetimlerde tuttuğu raporlarla idari zafiyet göstermiştir. Şu anda çok büyük kaos var, arkası da geliyor. Tsunami ile ilgili biz şu anda ikaz ediyoruz, arkası gelecek. Hep beraber bu işi çözmek zorundayız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile mutlaka bir araya gelinmesi gerektiğinin altını çizen Parseker ise, “Yapı denetim firmaları BTSO’ nun da üyesi. Bu işte çözüm ortağı olacağız. Tüm imkanlarımızı kullanarak bu melenenin çözüme kavuşturulması için Ankara’da her türlü teşebbüste bulunacağız. Bu noktada önemli olan sektörlerin yürümesidir. Şu anda 9 tane yapı denetim firması kapatılmıştır. Ama ileride bu sayı daha da artabilir. 9 firmanın kapatılması 2 bin 472 tane şantiyenin kapatılmasına sebep olmuştur” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: