Imola F1 ümidini kaybetmedi

San Marino Grand Prix organizatörleri, 2007 takvimi dışında bırakılmalarına rağmen yeni sezonda Formula 1 yarışı düzenleme şanslarının devam ettiğini açıkladı. San Marino GP'sine evsahipliği yapan Imola'nın belediye başkanı Massimo Marchignoli ANSA haber ajansına yaptığı açıklamada, "bu iş henüz bitmedi" dedi.

2007 takviminde İtalya'daki yarış sayısını ikiden bire düşüren FIA eylül ayındaki İtalya Grand Prix'sinin Monza pistinde koşulacağına karar verdi.

Marchignoli, 15 nisandaki Bahreyn yarışı ile 13 mayıstaki İspanya yarışı arasında bir boşluk bulunduğunu ve Imola'ya bu tarihleri arasında yer açılabileceğini belirtti:

Reklam
Reklam

"FIA'nın açıkladığı takvim bizi şaşırttı. Daha birkaç gün önce Ecclestone (Formula 1'in patronu) Sagis'in başkanına (Imola F1 organizasyonunu yapan şirket) yarışın 29 nisanda koşulacağını söylemişti. Takvimde bir aylık boşluk var. Herşey bize şunu söylüyor: 'Imola, gerekli düzenlemeleri yaparsan yerin hazır'."

Marchignoli, Ecclestone'un istediği Imola'daki padok alanı ve pitlerin yenilenmesi işleminin kısa süre içinde başlayacağını ifade etti.

Massimo Marchignoli'nin iyimser bakış açısını San Marino'nun Turizm ve Spor Bakanı Paride Andreoli de paylaşıyor:

"Nisan ile mayıs ayının ortasına kadar olan boşluk hala şansımız olduğunu gösteren olumlu bir işaret."

SAGIS başkanı Federico Bendinelli, 18 ekimdeki FIA toplantısına kadar Imola pistinde gerekli çalışmaların yapılması halinde Ecclestone'dan yeniden F1 takvimine girecekleri sözünü aldığını belirtti:

"Benim için değişen bir şey yok. Ecclestone, şartları yerine getirdiğimiz takdirde Imola pistinin 18 ekimde takvime dahil edileceğini söyledi. Sanırım sözünden dönmek istemez."

Reklam
Reklam

TurkiyeF1.Com