İMOS’un Yeni Başkanı Mustafa Akyol Oldu

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (İMOS) ikinci genel kurul toplantısında kurucu başkan Mesut Baysal, görevini Mustafa...

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (İMOS) ikinci genel kurul toplantısında kurucu başkan Mesut Baysal, görevini Mustafa Akyol'a devretti.

Kongrenin divan başkanlığına seçilen MOSDER Başkanı Ahmet Güleç’de yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği müktesebatında STK'ların artık danışma organı olarak çalıştığını belirterek, "Bunun için, hani ilerde Türkiye genelinde bir mobilya konfederasyonu olursa, bir kere İnegöl'ün katılımcı olması lazım. İnegöl firmaları zaten değişik derneklerde vardı ama İnegöl kökenli bir dernek olmamasının sıkıntısını çekiyorduk. Bizim kesinlikle böyle bir derneğimizin olması gerekiyordu. Tüketici eğilimleri ve imaj araştırmasını yaptığımız zaman halen bazı şehirlerin isimleri çıkıyordu. İnegöl mobilyası olarak biz çok yol kat ettik. Ama tüketici bilmiyordu. Tüketiciye nasıl kendimizi tanıtırız diye sürekli kendimizi sorguluyorduk. Biraz çuvaldızı kendimize batırıyorduk. İnegöl mobilyacıları o zaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Metin Anıl'ın yanına gittik, 'bir iftar verin mobilyacılarımızı toparlayalım, iki sorunumuz var. İstanbul fuarına etkili katılmak, ikinci sorun da İnegöl mobilyacılarının bir araya gelerek reklam kampanyası başlatmamız lazım' demiştik. Hani Hz. Mevlana'nın bir sözü var; ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol. İnsanlara eskiden sorduğumuzda İnegöl mobilyasının imajının düşük olduğunu söylüyorlardı. Ama biz kaliteli olduğumuzu biliyorduk. O zaman ne yapmamız lazım, ya kalitesiz mal üretip devam etmemiz lazım yada kaliteliysek insanların da bizi kaliteli bilmesi lazım. O zaman bunu biraz sorgulayıp, yol haritası çizdik. İkinci toplantıyı da yaptık. Ancak Ramazan günü olduğu için yeterli topluluğu bulamadık. Sonrasında İnegöl Mobilyası Tanıtım Grubunu kurduk. Tanıtım grubu tüzel kişiliği olmayan bir gruptu. Bunun mali altyapısını oturtmamız gerekiyordu. Bunun içinde bir derneğe ihtiyaç vardı. Bununla beraber İMOS kuruldu. Kuruluş aşamasında bir derneği yönetmek çok zor. Bu yönetimimiz gerçekten çok büyük bir başarıya imza attı. Allah razı olsun" dedi.

Reklam
Reklam

2013 yılı tahmini bütçesinin 702 bin lira olarak belirlenmesinin ardından, tek liste ile gidilen seçimlerde, oy birliği ile İMOS Başkanlığı'na Mustafa Akyol getirilirken, yönetim kurulu üyeliklerine, Mesut Tahirler, Osman Kenar, Nişani Malkaç, Erdinç Koç, Eyüphan Kocabaş ve Metin Baydar, Denetim Kurulu üyeliklerine Emin Kayar, İsmail Yıldız ve Dursun Arslan, Disiplin Kurulu üyeliklerine Zeki Kavaz, Orhan Aracıkan ve Murat Şirin, Yüksek İstişare Kurulu Divanına Mesut Baysal, Ahmet Güleç, Haluk Özbek, Selim Bayraktar ve Burhan Alıcı seçildi.

Seçim sonrası teşekkür konuşması yapan İMOS’un yeni Başkanı Mustafa Akyol, İnegöl mobilyasının başlangıcından bu güne nasıl geldiğini anlattı. Akyol, mobilya sektörünün gelişmesinde emeği geçen eski Belediye Başkanları Muhittin Tanoğlu ve Hikmet Şahin, eski Kaymakamlar Erdoğan Bektaş ve Durmuş Gencer ile Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: