İmplant Üstü Protez Ve İleri Cerrahi Bilimsel Toplantısı

Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, implant konusunu daha önce de ele aldıklarını, bu konuda...

Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, implant konusunu daha önce de ele aldıklarını, bu konuda düzenlemiş oldukları toplantılarla birlikte bazı temellerin yerine oturduğunu söyledi.

Adana Dişhekimleri Odası'nın Gümüş Dental ile ortaklaşa organize ettiği; 'İmplant Üstü Protez ve İleri Cerrahi Bilimsel Toplantısı'na ATOSEV Tesisleri ev sahipliği yaptı. Söz konusu oturuma; 'İmplant Çevresi Kemik Kayıpları v Önlenmesi' konu başlığında Ege Üniversitesi Periodontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Nejat Nizam, 'Protez Planlaması ve Protetik Parçaların Çeşitliliğinin Protez Planlamasındaki Önemi' sunumu ile Ege Üniversitesi Protez Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Çömlekoğlu ile birlikte 'Abutment Seçimi, Protezin Dizaynı, Protezin Uyumu, İmplant Üstü Protez Seçenekleri' başlıklı sunumu ile de Ege Üniversitesi Protez Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mine Çömlekoğlu katkı sundu.

Reklam
Reklam

Adana'nın yanı sıra Mersin, Osmaniye, Hatay ve Mardin'in yanı sıra çevre ilçelerden de katılımın olduğu bilimsel toplantının açış konuşmasını yapan Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, implant konusunu daha önce de ele aldıklarını, bu konuda düzenlemiş oldukları toplantılarla birlikte bazı temellerin yerine oturduğunu vurguladı. 'Çukurova Dişhekimliği Günleri' adı altında daha önce Mersin ve Hatay'da yapmış oldukları etkinliği bu kez, 5-7 Ekim 2012 tarihleri arasında Adana'da gerçekleştireceklerinin bilgisini de veren Yaman, bu konuda Mersin başta olmak üzere Hatay ve Kahramanmaraş'taki dişhekimlerinden önemli destek aldıklarını anlattı.

'İmplant Çevresi Kemik Kayıpları ve Önlenmesi' ve 'Platform Switching İmplant-Abutment Bağlantı Sistemleri' konularında katılımcılara bilgi veren Ege Üniversitesi Periodontoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Nejat Nizam, 'Neden İmplant yaparız?', 'Hangi İmplantı Ne Zaman Kullanmalıyız?', 'Neyle Karşılaşabiliriz ve Komplikasyonları Nasıl Çözeriz?' 'İmplant Cerrahi İşlemleri Sırasında Kemik ve Yumuşak Doku Konumu İçin Temel İlkeler', 'Kemik Kaybının Önüne Geçecek Tasarımlar' ile 'İmplant Çevresi Yumuşak Doku Manipülasyonu' konularında açıklamalarda bulundu.

Reklam
Reklam

'Protez Planlaması ve Protetik Parçaların Çeşitliliğinin Protez Planlamasındaki Önemi' konularına vurgu yapan Ege Üniversitesi Protez Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Çömlekoğlu, 'İmplant Protezlerde Planlama', ölçü yöntemleri, prova, protez uyumu konularını ele alarak hekimlere klinik uygulamalarda karşılaşabilecekleri sorunlar ve çözümleri üzerine bilgilendirmede bulundu. Ege Üniversitesi Protez Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mine Çömlekoğlu da, 'İmplant Protezlerde Üst Yapı Seçenekleri', 'Klinik Uygulamalarla Birlikte Aktararak Geçici, Sabit Ve Hareketli İmplant Protez Kullanım Alanları' konularında açıklamada bulundu. Toplantı sonunda tüm katılımcılara sertifika ve Rossmann ürünleri ile 7/24 koruma Sensodyne diş macunları hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz