İmralı'daki Görüşmeler

Muş Baro Başkanı Zahit Söylemez, "Paris'te yaşanan cinayetler, sürecin zorlu geçeceğini, sabote edilebileceğini gösteriyor" dedi.

Muş Baro Başkanı Zahit Söylemez, "Paris'te yaşanan cinayetler, sürecin zorlu geçeceğini, sabote edilebileceğini gösteriyor" dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde faaliyet yürüten Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Malatya, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van ve Muş baro başkanları, Muş Barosu'nun ev sahipliğinde bir araya geldi.

17 baro başkanı 2 gün süreyle yaptıkları toplantının ardından ortak bir basın açıklaması yaptı. Baro başkanları adına açıklamayı okuyan Muş Baro Başkanı Zahit Söylemez, Kürt sorununun çözümü için devlet yetkilileri ile İmralı arasında başlatılan görüşmeleri olumlu karşıladıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Söylemez, yapılan görüşmeleri toplumda barışa yönelik umutları yeniden yeşerttiğini belirterek, "Kürt sorununun çözümünde daha önce denenen yöntemler sorunu çözmek yerine, daha da derinleştirdiği bilinmektedir. Diyalog ve müzakerenin, sorunun çözümünde en rasyonel yöntem olduğu kuşkusuzdur. Bu nedenle yapılan görüşmeleri doğru buluyoruz ve destekliyoruz. Yeniden başlayan sürecin hassasiyet ve ciddiyetle sürdürülmesi gerekmektedir. Bu nitelikteki süreçler, dünyadaki benzer örneklerinden de anlaşıldığı üzere, zor süreçlerdir. Nitekim görüşmelerin kamuoyu ile paylaşılmasından hemen sonra Paris'te yaşanan cinayetler, sürecin zorlu geçeceğini, sabote edilebileceğini gösteriyor. Bu nitelikteki olaylar, tarafları çözüm yönündeki iradelerinden vazgeçirmemelidir. İlgili bütün kesimleri, sorumluluk içinde sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Sorunun çözümü konusunda toplumda oluşan mutabakat da gözetilerek tarafların görüşmelerini kararlılıkla ve cesaretle sürdürmeleri gerektiğini yineliyor, görüşmelerin sorunun çözümü ve toplumsal barışı sağlayacağını umuyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Sabri Yıldırım / Sıtkı Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz