İmralı'daki Görüşmeler

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, BDP heyetinin İmralı görüşmesine ilişkin, "Süreçten umutluyuz, İmralı'dan dönen heyetin getireceği mesajların da umutla

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, BDP heyetinin İmralı görüşmesine ilişkin, "Süreçten umutluyuz, İmralı'dan dönen heyetin getireceği mesajların da umutla dolu olacağına inanıyoruz" dedi.

Adıyaman'da çeşitli temaslarda bulunan Metiner, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin "İmralı görüşmesi"ni sorması üzerine Metiner, yapılan görüşmelerden umutlu olduklarını belirtti. Akan kanı durdurmak ve hem Kürt annelerinin hem de Türk annelerinin göz yaşlarını dindirmek istediklerini vurgulayan Metiner, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Süreçten umutluyuz. İmralı'dan dönen heyetin getireceği mesajların da umutla dolu olacağına inanıyoruz. 'Artık silahlar bırakılmalı, siyaset konuşmalı' diyoruz. Silahların bırakıldığı, siyasetin konuşulduğu her yerde hep birlikte kazanırız."

Sorunu çözmeye kararlı olduklarını dile getiren Metiner, herkesin bu konuda sağduyulu davranması gerektiğine işaret etti.

"Eğer BDP heyetinin İmralı'dan getireceği mesajlar Türkiye toplumunun beklentilerine uyan mesajlar olursa bu süreç çok kısa bir sürede başarıyla tamamlanabilir" diyen Metiner, "Yani PKK'nın koşulsuz bir şekilde silahlı güçlerini ülkenin dışına çekmesi ve silahlarını da koşulsuz, süresiz bir şekilde susturması gerekiyor. Umudumuz ve temennimiz o ki gelen heyet Öcalan'dan böyle bir mesajla gelmiş olsun" diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Ahmet Caner Baysal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: