İmyo Öğrencilerine Trafo Merkezinde Ders

Bursa İnegöl Meslek Yüksekokulu (İMYO) Elektrik Bölümü öğrencileri, Yenişehir ilçesinde trafo imalat ve onarımı yapan...

Bursa İnegöl Meslek Yüksekokulu (İMYO) Elektrik Bölümü öğrencileri, Yenişehir ilçesinde trafo imalat ve onarımı yapan Özçelik Trafo Fabrikası ile TEİAŞ İnegöl Trafo Merkezi'ne gezi düzenledi.

Öğrencileri karşılayan Özçelik Trafo Fabrikası'NIN sahibi Can Öztürk, hayatın vazgeçilmez kaynaklarından elektrik enerjisinin temininde en önemli makine olan elektrik trafosu imalatının ülkemizde belli başlı şehirlerde yapıldığını, Bursa ili sınırları içinde ise sadece kendi tesislerinde üretildiğini söyledi. Yapılan trafoların Bursa ile birlikte yurtiçi ve dışında bir çok yere ulaştırıldığını belirten Öztürk, fabrikada tamirat işlemlerinin de yapıldığını ifade ederek, elektrik bölümü öğrencileriyle tek tek ilgilenip, trafo ile alakalı bilgilerini paylaştı.

Reklam
Reklam

Öğrenciler daha sonra İnegöl’de kullanılan elektriğin kaynağı olan TEİAŞ Trafo Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Trafo Merkezi'nde öğrencilere bilgiler veren TEİAŞ Bursa İşletme Müdürü Zafer Girgin, “Elektrik enerjisi santrallerde 380 volt ila 10 bin volt kademesinde üretilirken, 154 bin volt ve 380 bin volt olarak iletiliyor. 34 bin 500 volt, 380 volt, 12 volt ve 1,5 volt gibi çok değişik kademelerde tüketilir. Bu kadar değişik gerilim kademelerinden, yeni gerilim kademelerine dönüşüm, hep trafolarla sağlanmaktadır. İnegöl trafo merkezinde görüldüğü gibi tüm İnegöl’ün elektrik ihtiyacını karşılayan 100 MVA’lık devasa trafolarla birlikte, sanayi, yerleşim yeri, köylerde, orta büyüklükte trafoların yanında, ev eşyalarının çalışmasında, hatta cep telefonun şarjındaki adaptörde dahi trafolar kullanılmaktadır. Kısacası elektrik enerjisi bulunduğu her yere bir trafodan çıkmış olarak gelmektedir” diyerek, trafonun önemini anlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: