İmzalar Başbakanlık Ve Kültür Bakanlığına Gönderildi

Edirne Tarih Turizm ve Kültür Derneğinin Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı ve Balkan savaşlarında binlerce kişinin...

Edirne Tarih Turizm ve Kültür Derneğinin Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı ve Balkan savaşlarında binlerce kişinin şehit olduğu alanda içki içilmemesi ve Belediye tarafından işletmelere içki ruhsatı verilmemesi için başlattığı kampanyada toplanan imzalar Başbakanlığa ve Kültür Bakanlığına gönderildi.

Edirne Tarih Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Sami Gültekin yaptığı açıklamada, “Başlatmış olduğumuz bu kampanya bazı kesimler tarafından Edirne’de içki yasaklansın şeklinde algılandı. Biz Edirne’de içki yasaklansın demiyoruz, Balkan savaşları sırasında 30 bin Edirneli şu an Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı alanda esir edildi ve ağaç kabuklarını yiyerek açlıktan şehit oldular. Üstelik burada Balkan şehitliği var. Biz şehitlikte içki yasaklansın istiyoruz. Belediyenin de Kırkpınar haftası boyunca buradaki işletmelere içki ruhsatı vermemesini istiyoruz. Kırkpınar’dan önce başlatmış olduğumuz kampanyamıza 2 bin 874 kişi imza verdi ayrıca Sosyal Paylaşım sitesinde 6 bin 789 kişi bu kampanyamıza destek verdi. Biz topladığımız imzaları Edirne Belediyesine, Başbakanlığa ve Kültür Bakanlığına gönderdik” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: