İnanç: AVM’ler, Küçük Esnafın Işlerini Etkilemez

Samsun Yabancılar Pazarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay İnanç, sayıları giderek artan büyük alışveriş...

Samsun Yabancılar Pazarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay İnanç, sayıları giderek artan büyük alışveriş merkezlerinin, kentin ekonomisine katkı sağlayacağını, küçük esnafın işlerini etkilemeyeceğini savundu.

Olcay İnanç, yaptığı açıklamada, 22 dönümlük arazi üzerine kurulan Samsun Yabancılar Pazarı’nın Türkiye’nin en büyük tek katlı çarşısı olduğunu belirtti. İnanç, "Samsun’da yeni açılan alışveriş merkezlerinin çarşımıza etki edeceği konusunda esnafımızda bir endişe vardı. Bizim konseptimiz farklı, alışveriş merkezilerinin konsepti farklı olduğu için insanların alışverişi bizden yaptığını, diğerlerine gezmek için gittiğini gördük. Esnafımızın endişeleri boş çıktı." dedi.

Reklam
Reklam

Samsun’un Karadeniz bölgesinin başkenti olduğunu söyleyen İnanç, "Eğer Samsun Karadeniz’in başkenti diyorsak büyük alışveriş merkezlerinin olması gerekiyor. Bu yatırımlar şehrin kariyerini artırıcı unsurlardır. Alışveriş merkezlerinde büyük markalar var. Burada satılan ürünlerin fiyatları ile küçük esnafın sattığı ürünler arasındaki fiyatlar arasında uçurumlar var. Bu nedenle büyük alışveriş merkezilerinin küçük esnafı etkileyeceğini düşünmüyorum. Vatandaşlar büyük alışveriş merkezlerini geziyorlar, alışveriş anlamında kesesine uygun yeri tercih ediyor. Hatta Samsun’da bazı işletmelerin yeni açılan alışveriş merkezlerinde şube açtıklarına şahit oluyoruz." diye konuştu.

"ÇARŞININ ATIL ALANLARI DEĞERLENDİRİLECEK"

Yabancılar Pazarı’nda toplamda bin 13 dükkândan 650’sinde esnafların faaliyette bulunduğunu söyleyen İnanç, çarşının atıl durumdaki alanlarını hareketlendirmek için çalışma içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: