"İnandığım parti olan AKP'den aday oldum"

İSTANBUL (İHA) - Seçimlerde AK Parti'den aday adaylığını açıklayan asrın güreşçisi ünvanlı Hamza Yerlikaya "Bu ulusa ödeyecek çok borcumuz var, inandığım, anladığım bir parti olduğu için AK Parti'yi seçtim" dedi.

Geçirdiği zorlu ameliyatın ardından antrenmanlara başlayan Avrupa ve Dünya Şampiyonu Hamza Yerlikaya, AK Parti'den aday adaylığını açıklamasının ardından neden AK Parti'yi seçtiğini açıkladı. Yerlikaya, öncelikle sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, 4 senedir dünya minderlerinde fark etmeden kırık omurla mücadele ettiğini söyledi. Çok zor bir ameliyat geçirdiğini anlatan Yerlikaya, ufak ufak antrenmanlarla çalıştığını belirtti.

Reklam
Reklam

Son günlerde AK Parti'den milletvekili adaylığıyla gündeme gelen Yerlikaya, neden AK Parti'yi seçtiğiyle ilgili soruya, "İnandığım anladığım bir parti, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın spora olan özverisi, sevgisi, gençliğe önem vermesi ve tutumunu beğendiğim için AK Parti'den aday oldum. 20 yıldır Türk bayrağını en üste çektirmek için çalıştık. Bu ulusa ödeyecek çok borcumuzu var" diye cevap verdi.

Milletvekili adaylığının spor camiasından destek gördüğünü dile getiren Hamza Yerlikaya, "Spor camiasında bütün branşlardan çok aşırı destek var. 'spordaki sesimiz ol' diye telkinler var. Şu an görevde olanlar tabii ki çok iyi çalışıyor, biz yapılacak hizmetlerde yardımcı ve danışman olabilmek niyetindeyiz" diye konuştu.
Yerlikaya adaylık yeri olarak ise, "Gönlüm İstanbul'u ister, fakat bu genel merkezimizin ve genel başkanımızın takdiridir" diye ifade etti.

Hamza Yerlikaya, milletvekili olması durumunda şu anki yaşantısından fazla bir değişiklik olmayacağını belirterek "Ben zoru seven bir sporcuyum, kafamdaki projeleri hayata geçirmek bir şeyler başarmak için göreve talip oldum" dedi.

Reklam
Reklam

Milletvekili olması durumunda bir bakıma arkasındakilere de yol açacağını belirten şampiyon güreşçi, "Büyük işler yaptım ama arkamızdan gelenlere yol açmak lazım. Bu işler bize baki kalmadı ama bu Hamza Yerlikaya sporu bıraktı anlamını gelmiyor" ifadelerini kullandı.

Hamza Yerlikaya, son olarak gençlere, "Seminer verdiğim okullarda gençlerimize devletçi milletçi olmalarını ve ülkelerine sahip çıkmaları konusunda sesleniyorum. Uyuşturucudan kahvehane köşelerinden uzak dursunlar, hepiniz ileride bir gün bir Hamza Yerlikaya olabilirsiniz" diye seslendi.