İnanılmaz olay: Golü attı, hocasına hareket çekti!

Spor Toto Süper Lig'in 1. haftasının kapanış mücadelesi olan Gençlerbirliği-Çaykur Rizespor maçında şok eden bir olay yaşandı.

Çaykur Rizespor 2-1 yenik durumdayken penaltı kazandı. 85. dakikada yaşanan penaltı pozisyonundan sonra Kweuke penaltıyı kullanmak üzere topun başına geçti. Teknik Direktör Hikmet Karaman, penaltıyı Sercan Kaya'nın kullanmasını istedi. Bunun üzerine Kweuke kararından vazgemeyerek "ben kullanacağım" dedi ve topun başına geçerek ağlarla buluşturdu.

Golün ardından Karaman'a sert hareketler yapan Kweuke'ye Karaman'ın sözlü karşılık vermesi üzerine golcü oyuncu teknik adamın üzerine doğru yürüdü. Araya giren takım arkadaşları, Kweuke'nin yedek kulübesine gitmesini engelledi. Karaman ise el hareketleriyle "maçtan sonra konuşacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Bu olaydan 3 dakika sonra, dakika 90'da, Rizespor atağında Kweuke, sol çaprazdan ceza sahası içine girer girmez sağ ayağıyla şık bir vuruş yaparak takımını öne geçirdi ve göz yaşları içerisinde tribünlere koştu.

Karşılaşmanın son düdüğünün ardından Karaman sinirli bir şekilde soyunma odasına gitti.

Hikmet Karaman, Gençlerbirliği mücadelesinde Kweuke'yle yaşadığı gerginliğin ardından Lig Tv'ye konuştu.

İŞTE KARAMAN'IN AÇIKLAMALARI:

Deplasmanda başlangıç için 3 puan önemli. 3 tane de gol var. Oyun olarak belki istediğimiz seviyede değiliz ama başlangıç adına sevindirici.

Tatsız olan, oyun içerisinde penaltıda penaltıcımız Deniz, zaman zaman daha önceki dönemlerde de Kweuke penaltı kulandı ama orada topu alıp kimseye vermemesi yanlıştı. Penaltıyı gole çevirdi, daha sonra da üçüncü golü attı ama saha içindeki duruşu son derece takımdaşlıktan öte bir duruş. Bunu mutlaka değerlendireceğiz.

Buraya gelen yabancılar adam olmayı öğrenecekler. Bu sadece burayla ilgili değil. Adam olmayı öğrenecekler. Bu ülkede para kazanıyorlar, öyle 'onu yumrukla-bunu döv' öyle bir şey yok.

Reklam
Reklam

Bir futbol takımı birlikte kazanır birlikte kaybeder. Zaman zaman buna benzer örnekler herkes yaşayabiliyor. Mutlaka bunun hafta içerisinde değerlendirmesi olacak. Bizim bir takım disiplinimiz var.Herkesin uyması gereken kurallar var.

Görüntüleri izledim. Öyle bir şey yok! Aptala yatmak, salağa yatmak yok. Sonradan özür dileyim diye bir şey de yok. Türk futbolu adam gibi yönetilecek. Antrenörler adam gibi yönetecek. Futbolcular da adam gibi işlerini yapacaklar. Profesyoneliz. Karşılığında para alıyoruz. Geçen sene de yaşadık biz bunu. Bursa maçını görüntüye koyun, orada da Deniz atacaktı, Kweuke aldı, penaltıyı kaçırdı. Küme düşseydi bu takım ne olacaktı? Öyle bir şey yok kardeşim. Olayın neti bu. Ama oynayan oyuncularımın hepsini tebrik ediyorum iyi mücadele ettiler.

Kweuke'ye ceza kesiliyor! Takımdan ayrı çalışacak

Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği ile yapılan maçta teknik direktör Hikmet Karaman ile tartışan Çaykur Rizesporlu Leony Leonard Kweuke, yönetim kurulu kararına kadar takımdan ayrı çalışacak.

Reklam
Reklam

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre maçın 87. dakikasındaki penaltı atışını kullanmak için teknik direktör Hikmet Karaman ile tartışan Kweuke, kulüp yönetim kurulunun kendisi hakkında vereceği karara kadar, takımdan ayrı antrenman yapacak.

Kamerunlu futbolcu, takımın penaltıcısı Deniz Kadah olmasına rağmen atışı kendisi kullanmış, golden sonra da hocasına tepki göstermişti.

Anahtar Kelimeler: