İnce: Tüm işlemler kanuna uygun

İstanbul (AA) - Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Cengiz Haluk İnce, Adli Tıp Kurumu Genel Kurulunun tüm üyelerinin bilimsel görüşlerini özgürce bildirdiklerini, Genel Kurul'da tüm işlemlerin ilgili kanun ve yönetmelik hükümlerine uygun olarak gerçekleştirildiğini kaydetti.

İnce, yaptığı yazılı açıklamada, kuruluşundan bugüne kadar bir kez de Adli Tıp Genel Kurulu'nda görüşülmek üzere gönderilen adli tahkikat dosyalarının genel kurul sekretaryası tarafından incelendiğini, geliş sırasına göre kurul gündeminin oluşturulduğunu anlatarak, hazırlanan raporların genel kurul başkan ve üyelerine inceleyebilmeleri amacıyla belirlenen kurul gününden en az bir hafta önce dağıtıldığını belirtti.

Reklam
Reklam

Bu çerçevede bugün yapılması öngörülen Adli Tıp Genel Kurulu gündeminin, ilgili üyelere 6 Nisanda dağıtıldığını vurgulayan İnce, gündemde görüşülmesi öngörülen 31 olgu bulunduğunu, bunlardan 8'inin 6. Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun görev ve sorumluluğunu ilgilendiren olgu olduğunu, içlerinden 3 olgu için mahkemelerince muayene edilmeleri isteminin bulunduğunu kaydetti.

İnce, şunları kaydetti:

"Bahsedilen 3 muayeneden biri, son günlerde kamuoyu gündeminde yer alan B.Ç. idi. Herhangi bir dosyanın ancak ilgili uzman üyenin bulunduğu oturumda görüşülebileceği hususunun Adli Tıp Kurumu'nun amir hükümlerinde belirtilmiş olması, Adli Tıp Kurumu'nun mevcut üyeleri arasında olan sadece bir adet çocuk psikiyatristinin bugün saat 09.08'de Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na çekilen bir faksla istifa ettiğinin bildirilmesi üzerine konu genel kurul üyelerinin tartışmasına açılmış, olguların çocuk psikiyatrisi uzmanının yokluğunda görüşülemeyecek olması ve travma derecesi ile iddia edilen eylemlerin kişilerde meydana getirdiği patolojilerin saptanması amacıyla psikometrik testlerin yapılmasının gerekli olması, söz konusu testlerin İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı'nda yapılabilir olması, istifa dilekçesinin saat 09.08'de Kurum Başkanlığı'na intikal etmesi ve saat 10.00'da genel kurulun başlaması, kişilerin mağdur olmaması gerekçeleri ile olguların İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı'na gönderilmelerine, burada muayene ve tetkikleri sonucunda mahkemelerinin istekleri doğrultusunda tekrar genel kurulda görüşülmelerine karar verilmiş, bu amaçla kurum başkanlığımızca derhal gerekli temaslar kurulmuş ve araçlarla sevkleri sağlanarak gerekli muayene ve testlerinin yapılması sağlanmış ve yine araçlarla geldikleri illere gidebilmeleri için otogara intikal ettirilmişlerdir.

Reklam
Reklam

Sonuç olarak, Genel Kurulun tüm üyelerinin bilimsel görüşlerini özgürce bildirdikleri, Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'nda gerçekleşen tüm işlemlerin ilgili kanun ve yönetmelik hükümlerine uygun olarak gerçekleştirilmiş olduğu hususu tüm kamuoyuna saygı ile duyurulur."