İnce: Yürüyüşümüze Katılmak Isteyenlerin Şehirlerden Çıkışlarına Izin Verilmiyor

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bugün Ankara'da yapılması plananlanan Cumhuriyet yürüyüşüne katılmak üzere diğer şehirlerden...

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bugün Ankara'da yapılması plananlanan Cumhuriyet yürüyüşüne katılmak üzere diğer şehirlerden gelmek isteyen vatandaşların engellendiğini, şehirlerden çıkışlarına izin verilmediğini iddia etti.

İnce ve milletvekili arkadaşları, gece saatlerinde TBMM’nin Dikmen kapı girişinde bir basın açıklaması yaptı. CHP'li İnce, "Türkiye'de bir demokrasi cinayeti işleniyor. 81 ilden yarınki Cumhuriyet yürüyüşüne katılmak üzere yola çıkan vatandaşların otobüslerinin kendi şehirlerinden çıkışları engelleniyor. Bu tür hareketlere, bu zorbalığa boyun eğmeyeceğiz. AKP halktan korkuyor, bu tür şeyler de o korkunun eseri" dedi.

Reklam
Reklam

Suriye de muhaliflerin silah kullanmasının serbest olduğunu, Türkiye’de ise muhaliflerin yürüyüşünün yasak olduğunu savunan İnce, "Engelleyin genelgesini tanımıyoruz. AKP’nin bu tür yaptırımlarını şiddetle kınıyoruz. AKP’ye sokakta, meydanda, parlamentoda pabucun pahalı olduğunu göstereceğiz. AKP seyahat firmalarına baskı yaparak, firmalardan aldıkları paraları iade etmelerini istedi. Etmedikleri takdirde başlarına kötü şeyler geleceği gibi tehditlerde bulundu. Bunlar Türk demokrasisine yakışmıyor. Bu olaylar milletin gözünün önünde. Millete 'ayağa kalk Türkiye, korkma' diyoruz. Bu fermanı verenler bu millete hesap verecek. Seyahat özgürlüğü engellenemez. Bu hakkı engellemek anayasal bir suç, yüce divanlık bir suç" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: